ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/01/2018 10:19:15
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un nadal responsable a Sant Boi

contenidors

Amb les festes de Nadal s'incrementa el consum i, per tant, generem més residus. Amb l’objectiu que això no repercuteixi en l'estat de l'espai públic, l’Ajuntament reforça el dispositiu de neteja i recollida de residus.

 • - Reforç diari de recollida al carrer, especialment durant els dies de més generació de deixalles i en els punts de major activitat comercial.
 • - Recollida diària porta a porta de paper i cartó comercial.
 • - El servei de recollida de mobles i trastos vells funcionarà amb normalitat.Aquest Nadal, ser responsable té premi


1r Concurs de fotografia Nadal Responsable:

Cal pujar una fotografia dipositant correctament els residus al seu lloc corresponent i de la forma correcte, al perfil d’Instagram amb l’etiqueta #sbnadalresponsable i mencionar i seguir @ajsantboi. Es pot guanyar vals de regal de 300 €, 200 € i 100 €, per bescanviar als comerços locals


En el marc de la campanya Un nadal responsable a Sant Boi, fins el 10 de gener podeu participar en el concurs que us permetran guanyar premis alhora que contribuïu en la millora del medi ambient.

Bases del concurs a Instagram

Premis a les deixalleries:

Portar els residus que no es poden dipositar en els contenidors de carrer a la deixalleria i als punts verds dóna regals. Se sortejaran 2 vals de regal per valor de 50 € per bescanviar a Abacus, 10 targetes de viatge T10 i 5 entrades al cinema per a dues persones


En el marc de la campanya Un nadal responsable a Sant Boi, fins el 12 de gener podeu participar en el concurs que us permetran guanyar premis alhora que contribuïu en la millora del medi ambient.

Bases del concurs la deixalleria té premi

Converteix el vidre en joguines:

El vidre col·labora amb “Joguines per a tothom”. La meitat del valor del vidre dipositat al contenidor verd durant el mes de desembre es destinarà a la campanya que porten a terme les entitats de Sant Boi.

contenidorsDeixalleria municipal

La deixalleria municipal, així com els punts verds del Mercat de la Muntanyeta i Ciutat Cooperativa, funcionaran en horari habitual, llevat dels dies festius.

 • Deixalleria municipal: de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, i de 17 a 19 h, i dissabtes, de 8.30 a 14 h.
 • Punt verd del Mercat de la Muntanyeta: dijous i divendres, de 16 a 20h, i dissabtes, de 10 a 14 h.
 • Punt verd de Ciutat Cooperativa: dissabtes, de 10 a 14 h (recordeu que aquest punt verd disposa de bústies per abocar diversos tipus de residus en qualsevol moment del dia).Gestió dels residus

La col·laboració ciutadana és absolutament necessària per poder aconseguir que el servei de neteja i recollida de residus funcioni correctament. Per aquest motiu, fa les següents recomanacions amb bones pràctiques i consells fàcils d’aplicar:

contenidors

Gestió correcta dels residus. Separeu a casa els diferents residus i dipositeu-los correctament al contenidor que li correspon:

 • - El paper i cartó (com per exemple, el paper per embolicar regals o les caixes que contenen els productes comprats. En el cas de les caixes de cartó, s'han de plegar abans de dipositar-les al contenidor d'aquesta manera s'evita que el contenidor s'ompli ràpidament i es desbordi.), al contenidor blau.
 • - El vidre, com les ampolles de cava o d’altres tipus de begudes, al contenidor verd.
 • - Els envasos de plàstic, llaunes i brics, al contenidor groc.
 • - Les restes de menjar, al contenidor marró destinat a dipositar la matèria orgànica.

També és molt important utilitzar correctament els contenidors i sobretot no deixar bosses d’escombraries a fora.
En el cas dels embalatges de regals, cal separar cadascun dels elements que els componen: cartó, cintes, plàstics, porexpan...

S'habilitaran espais destinats a la recollida d’arbres de Nadal el 6 al 15 de gener. Ubicacions:

contenidors
 • - C/ Torras i Bages, davant l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat
 • - C/ Pau Casals (Ciutat Cooperativa)
 • - Mercat de la Muntanyeta
 • - Plaça de Catalunya
 • - C/ Cristòfor Colom amb C/ Josep Mariages
 • - Plaça Generalitat

Els arbres recollits es portaran a una planta de compostatge per ser transformats en adob natural.Residus especials, com les piles o l’oli domèstic, requereixen una gestió específica. No es poden llançar als contenidors i han de ser portats a la deixalleria, als punts verds o als punts de recollida distribuïts per diferents establiments comercials, escoles i instituts, casals i altres edificis i dependències municipals.

No abandoneu mobles ni trastos vells al carrer. Recordeu que durant les festes de Nadal, com durant la resta de l’any, cal respectar l’horari per deixar-los al costat de la porta de l’habitatge, de 20 h a 22 h, en el dia indicat per a cada barri, com s'indica en els adhesius informatius dels laterals dels contenidors de resta. L’endemà, el servei de recollida s’encarregarà de retirar tots els mobles i trastos vells del carrer. És molt important no abandonar aquest tipus de residus al costat dels contenidors.

Per a més informació o dubtes sobre la recollida de residus i la netejà viària a Sant Boi, podeu trucar al Telèfon Net (900 10 88 30) o consultar el web www.sbrenova.cat.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web