CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:37:13 PM
PrimaveraWEB
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Comunicat sobre sancions de trànsit generades pel dispositiu Fotovermell en la intersecció entre Eusebi Güell i Ronda Sant Ramon


L'Ajuntament té com a objectiu prioritari la seguretat viària, per la qual cosa va aprovar en el seu moment un Pla Local de Seguretat Viària que està donant bons resultats. S'ha aconseguit reduir accidents i atropellaments i el nombre de víctimes per aquest motiu.

L'objectiu principal d'aquest pla és reduir l'accidentalitat, per la qual cosa s'han establert diferents mesures en alguns punts de la ciutat identificats com a punts negres.

La ubicació d'aquests punts negres respon a les dades estadístiques de la Policia Local i també a les demandes ciutadanes rebudes per aquest Ajuntament.

Una d'aquestes mesures és el Fotovermell, un sistema de control fotogràfic instal·lat a la cruïlla entre Eusebi Güell i Ronda Sant Ramon.

Des de la seva instal·lació, s'ha observat un nombre considerable d'infraccions que han suposat la generació d'un nombre significatiu de sancions per aquest motiu.

Davant aquesta situació inesperada i l'impacte desproporcionat d'aquesta mesura, i tenint en compte que el principal objectiu de l'Ajuntament és la prevenció i reducció de l'accidentalitat i no la sanció en si, s'ha decidit el següent:

1.- Suspendre les sancions generades per mitjà d'aquest dispositiu i iniciar els tràmits per al retorn de les quantitats econòmiques recaptades. Aquesta suspensió deixa sense efectes també la supressió corresponent dels punts del carnet de conduir de les persones afectades.

2.- Paralitzar la generació de noves sancions per mitjà d'aquest dispositiu mentre estudiava una millor alternativa per a la mobilitat en aquell moment.

3.- Estudiar la millor solució en la regulació semafòrica en aquest emplaçament que permeti l'equilibri entre la necessitat de la fluïdesa del trànsit de Ronda Sant Ramon, la seguretat de les persones i el respecte a les normes de trànsit.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0