CA Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2020 08:01:30 PM
PrimaveraWEB
">Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


Substituciˇ de dos arbres a la plaša de Catalunya


Aquesta matinada ha caigut al terra un dels tres pins de la plaša de Catalunya. La zona ocupada per aquests arbres ja havia estat protegida la setmana passada amb carÓcter preventiu i la caiguda no ha ocasionat cap dany a les persones.

Els pins pinyoners com els de la plaša de Catalunya assoleixen alšades considerables i tenen les arrels molt superficials. Amb el pas dels anys, l'estabilitat es veu perjudicada per aquest fet.

Els episodis de pluges de la setmana passada van reblanir el terra i el grau d'inclinaciˇ d'un dels arbres va augmentar.

Davant aquesta situaciˇ, l'Ajuntament va protegir preventivament l'Órea amb tanques per evitar riscos per a les persones. Un cop aquesta matinada s'ha produ´t la caiguda, l'arbre ha estat tallat i retirat de la zona.

Hi ha un segon pi que estÓ apuntalat i en situaciˇ de risc per similars raons. Ja es va fer una actuaciˇ per rebaixar el pes de la copa de l'arbre, per˛ les consultes tŔcniques realitzades han fet concloure que no es podrÓ revertir la seva inclinaciˇ.

Donada aquesta situaciˇ, l'Ajuntament ha decidit substituir pr˛ximament aquests dos pins per dos nous exemplars. La distÓncia entre els arbres s'augmentarÓ per facilitar-ne el creixement i l'estabilitat futura.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0