ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 08:40:56 AM
PrimaveraWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L' Ajuntament Informa. Avisos d'interès ciutadà

Substitució de dos arbres a la plaça de Catalunya


Aquesta matinada ha caigut al terra un dels tres pins de la plaça de Catalunya. La zona ocupada per aquests arbres ja havia estat protegida la setmana passada amb caràcter preventiu i la caiguda no ha ocasionat cap dany a les persones.

Els pins pinyoners com els de la plaça de Catalunya assoleixen alçades considerables i tenen les arrels molt superficials. Amb el pas dels anys, l'estabilitat es veu perjudicada per aquest fet.

Els episodis de pluges de la setmana passada van reblanir el terra i el grau d'inclinació d'un dels arbres va augmentar.

Davant aquesta situació, l'Ajuntament va protegir preventivament l'àrea amb tanques per evitar riscos per a les persones. Un cop aquesta matinada s'ha produït la caiguda, l'arbre ha estat tallat i retirat de la zona.

Hi ha un segon pi que està apuntalat i en situació de risc per similars raons. Ja es va fer una actuació per rebaixar el pes de la copa de l'arbre, però les consultes tècniques realitzades han fet concloure que no es podrà revertir la seva inclinació.

Donada aquesta situació, l'Ajuntament ha decidit substituir pròximament aquests dos pins per dos nous exemplars. La distància entre els arbres s'augmentarà per facilitar-ne el creixement i l'estabilitat futura.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades