CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 11:53:00 AM
PrimaveraWEB
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Tasques de manteniment al llac naturalitzat del parc de la Muntanyeta


Durant les darreres setmanes, amb l'arribada de la calor, s'ha detectat una proliferació excessiva d'algues al llac del parc de la Muntanyeta. La presència d'aquestes algues es produeix perquè l'excés de matèria orgànica provoca un desequilibri en el medi. Tot i ser innocus tant per a la fauna com per a les persones, aquests vegetals perjudiquen sensiblement l'aspecte del llac.

Per evitar aquest desequilibri és important que les persones usuàries del parc no llencin menjar a peixos, ànecs i tortugues. Aquests animals estan sobrealimentats i el menjar s'acumula a l'aigua, n'empitjora la qualitat i afavoreix el creixement de les algues.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en coordinació amb l'Ajuntament, ha contractat una empresa per retirar del llac aquestes algues amb personal especialitzat. Les tasques es duran a terme de manera respectuosa amb el medi i tenint en compte el cicle biològic de la fauna que hi viu. També s'ha col·locat senyalització informativa provisional per recordar la necessitat de no llençar menjar a l'aigua.

Els darrers anys l'AMB ha introduït canvis en la gestió del manteniment del parc per fer-la més sostenible, respectuosa amb el medi natural i saludable per a les persones. En el cas dels llacs i les làmines d'aigua, s'han substituït els tractaments químics amb algicides i clor per actuacions basades en la natura.

Així, es prioritza el filtratge de l'aigua mitjançant les plantes aquàtiques i altres vegetals com les algues. Unes i altres serveixen de refugi per a la fauna salvatge (granotes, libèl·lules, aus aquàtiques..) i afavoreixen la transparència de l’aigua i el control de plagues de mosquits i altres insectes.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distintiu de gènere