ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 02:07:46 AM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de gener de 2017: 21 de gener, Dia Europeu de la Mediació


El 21 de gener de cada any, coincidint amb l'aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d'Europa del primer text legislatiu sobre mediació familiar, la Recomanació de 21 de gener de 1998, es commemora el Dia Europeu de la Mediació.

La construcció d'Europa requereix que en l'àmbit de la resolució dels conflictes hi hagi un sistema comú que permeti solucions àgils i eficaces per als conflictes entre els ciutadans i ciutadanes o amb les empreses, en una societat europea cada cop més interrelacionada. L’ètica de la mediació defensa el principi de participació directa i una responsabilització de cada persona en la resolució dels seus propis conflictes, que es diferencia del principi de delegació en el qual ens hem basat tradicionalment.

El canvi de paradigma que significa la mediació implica un canvi cultural que exigeix passar de l’enfrontament al diàleg, cosa que, per diferents raons, no ha estat la forma habitual de resoldre els conflictes a la nostra societat.

Cal ser conscients que aquest canvi cultural reclama temps i constància en l’aplicació de les polítiques adequades. Es disposa del suport inequívoc dels organismes internacionals, així com del cos normatiu necessari i hi ha consens polític i institucional sobre els avantatges que comporta la mediació: agilitat, efectivitat, proximitat, flexibilitat, seguretat jurídica i manteniment de vincles entre les persones, les empreses, les organitzacions i els i les professionals. Durant aquests anys s’han creat les estructures necessàries per garantir la formació de persones mediadores i la capacitat de resposta a la demanda de mediacions.

Els valors que la mediació aporta a la societat (diàleg, respecte, confiança, convivència i responsabilitat) incrementen el capital social i permeten progressar cap a una societat més madura i cohesionada.

Per tot això, volem commemorar aquest Dia Europeu de la Mediació manifestant el nostre compromís per sumar esforços i crear sinergies de treball col·laboratiu que facin possible construir conjuntament dinàmiques innovadores per avançar en l’articulació d’un sistema de justícia que, partint del conflicte i les seves circumstàncies, ofereixi a tothom la mediació com a forma habitual d’abordar-lo.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades