ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2020 10:54:22 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de febrer de 2016: Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina


L’Assemblea General de les Nacions Unides del 20 de desembre de 2012 va aprovar una resolució en què exhortava als Estats i a la societat civil a celebrar cada 6 de febrer el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina per intensificar les campanyes de conscienciació i per l'adopció de mesures concretes contra la mutilació genital femenina.

L'any 2016 la celebració d'aquest Dia Internacional es fa amb el lema «Realitzant els nous Objectius Mundials a través de l'eliminació de la mutilació genital femenina en 2030» en referència als Objectius de Desenvolupament Sostenible que tenen com a meta transformar el món en els pròxims 15 anys.

La mutilació genital femenina comprèn tots els procediments que alteren o danyen els òrgans genitals femenins per raons que gens tenen a veure amb decisions mèdiques. Es calcula que almenys 200 milions de nenes i dones a tot el món ha estat mutilades en algun moment de les seves vides entre la infància i l'adolescència.

La mutilació genital femenina és una violació dels drets humans. Reflecteix una desigualtat entre els sexes molt arrelada i constitueix una forma extrema de discriminació contra dones i nenes que viola els seus drets a la salut, la seguretat i la integritat física, el dret a no ser sotmeses a tortures i tractes cruels, inhumans o degradants i el dret a la vida en els casos en què el procediment acaba produint la mort.

La realització d'esforços sistemàtics i coordinats que involucrin a les comunitats senceres; l'enfocament d'aquest tema des d'una perspectiva de drets humans i d'igualtat de gènere; la garantia en l'accés universal als serveis de planificació de la família, informació i educació i la integració de la salut sexual i reproductiva en les estratègies i els programes nacionals han de ser les actuacions a portar a terme per posar fi a aquesta execrable pràctica abans de l'any 2030.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades