ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/23/2020 09:47:52 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de maig de 2015: 3 de maig, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa


El 3 de maig va ser proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides de l'any 1993 com el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, seguint la recomanació de la Conferència General de la UNESCO. La data es va triar perquè coincidís amb l'aniversari de la Declaració de Windhoek, en la qual els representants de mitjans de comunicació africans que participaven en un seminari organitzat per la UNESCO a la capital de Namíbia, van elaborar un document on es recollien els principis de la llibertat de premsa.

La commemoració de 2015 d'aquest Dia Mundial es fa sota el lema "Que prosperi el periodisme!. Per una millor informació, més igualtat de gènere i major seguretat en els mitjans de comunicació de l'era digital" i es vol aprofitar per examinar tres temes relacionats entre si:

En primer lloc, el periodisme lliure i independent i la informació de qualitat en el context de l'era digital. Aquest tema abasta l'impacte de la concentració mediàtica en la funció dels mitjans de comunicació; les conseqüències de l'autorregulació; els reptes del periodisme de recerca; l'ús dels mitjans en la incitació a l'odi i el paper de la premsa en l'alfabetització mediàtica i en matèria d'informació.

En segon lloc, es vol examinar les qüestions relatives a la participació de les dones en la direcció dels mitjans de comunicació i en els processos de presa de decisions, així com la representació de la imatge de les dones en aquests mitjans.

I finalment, es vol posar l'accent en la seguretat dels i de les periodistes (fins i tot en zones crítiques) i en la protecció de les seves fonts en l'actual era digital.

El Dia Mundial de la Llibertat de Premsa és una oportunitat per celebrar els principis fonamentals de la llibertat de premsa; per avaluar la situació de la llibertat de premsa al món; per defensar els mitjans de comunicació dels atemptats contra la seva independència i per retre homenatge als periodistes que han perdut la vida en el compliment del seu treball.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades