ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/16/2019 10:45:58 AM
estiuWEB
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


PORTADA

Ple de desembre de 2014: 24 de desembre, Dia Mundial dels Drets Humans


El 10 de desembre de cada any es commemora la data en què l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal de Drets Humans com a ideal comú pel qual tots els pobles i nacions s'esforcen en que les persones i les institucions, inspirant-se constantment en ella, promoguin el respecte als drets i llibertats proclamats, assegurant el seu reconeixement i la seva aplicació de forma universal i efectiva. La proposició fonamental de la Declaració Universal és que cada persona, a tot arreu, en tot moment, té dret a tots els drets humans, ja que els drets humans ens uneix en una comunitat global amb uns mateixos ideals i valors.

El lema d'aquest any 2014 és "#Drets Humans 365" i vol posar de manifest que cada dia de l'any és el Dia dels Drets Humans. Aquest any la Convenció contra la Tortura compleix 30 anys des de la seva aprovació; la Convenció sobre els Drets de l'Infant, 25 i la Convenció Internacional sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació Racial (un dels primers tractats internacional fruit de la Declaració Universal) celebra el seu primer mig segle. S'han evitat violacions. S'ha aconseguit independència i autonomia. Moltes persones han pogut garantir la seva llibertat enfront de la tortura, l'empresonament injustificat, l'execució sumària, la desaparició forçada, la persecució i la discriminació injusta, així com l'accés equitatiu a l'educació, les oportunitats econòmiques i l'atenció sanitària. Han obtingut justícia davant la violació dels seus drets i protecció nacional i internacional a través de la sòlida arquitectura del sistema legal internacional dels drets humans.

Però aquest compromís del estats del món a través de la Declaració Universal ha estat i continua sent ignorat constantment. Les violacions dels drets humans són alguna cosa més que terribles tragèdies personals. Són una alarma que adverteix de crisis encara més grans que degeneren en atrocitats massives o en crims de guerra. Cal exigir als Estats que compleixin la seva obligació de protegir els drets humans tots els dies de l'any. Cal que els ciutadans i ciutadanes exigim responsabilitats als nostres respectius governs. Cal que s'adoptin mesures de protecció pels defensors i defensores dels drets humans que amb valentia serveixen a la nostra causa col·lectiva.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades