ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/20/2020 01:12:26 AM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de maig de 2016: Dia Internacional de la Diversitat Biològica


L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 22 de maig com el Dia Internacional de la Diversitat Biològica amb el propòsit d'informar i conscienciar a la població i als Estats sobre les qüestions relatives a la biodiversitat. La data es va triar perquè coincidís amb l'aniversari de l'aprovació del Conveni sobre la Diversitat Biològica de 1992.

A l'edició de 2016, la commemoració d'aquest Dia Internacional es fa sota el lema "Integrant la biodiversitat; donant suport a la gent i als seus mitjans de subsistència".

La biodiversitat figura com una important qüestió transversal en l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. En l'Objectiu 15 es reconeix explícitament la importància de posar fre a la pèrdua de la biodiversitat i en altres objectius es reconeix la importància de la biodiversitat per eradicar la pobresa, subministrar aliments i aigua potable i millorar la vida a les ciutats.

Malgrat els múltiples compromisos assumits, la pèrdua de biodiversitat segueix accelerant-se en totes les regions. A més, el creixement dels sectors que depenen de la biodiversitat i que també l'afecten, com l'agricultura, la silvicultura, la pesca i l'aqüicultura, suposarà un desafiament important a l'hora de detenir la pèrdua de biodiversitat en els decennis vinents.

Per invertir aquestes tendències fa falta que els Estats, els organismes de les Nacions Unides, la societat civil, el món acadèmic i les empreses prenguin mesures sobre aquest tema. Cal actuar tenint en compte que la biodiversitat és imprescindible per aconseguir els objectius socials i econòmics i que només hi haurà un desenvolupament sostenible amb un ús responsable dels recursos naturals.

Com diu el Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, amb motiu de la commemoració d'aquest Dia Internacional, cal "preservar i gestionar de manera sostenible la diversitat de la vida a la Terra en benefici de les generacions presents i futures. La preservació de la diversitat biològica és part fonamental del pacte que hem subscrit tots i totes nosaltres amb el planeta que ens alimenta i protegeix."

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades