ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/20/2020 01:10:17 AM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple d'octubre de 2015: 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental


10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental

El Dia Mundial de la Salut Mental va ser establert per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb el propòsit de canviar la forma de veure a les persones que pateixen malalties mentals. La commemoració pretén promoure un debat entorn dels trastorns mentals i sobre la necessitat d'inversions en serveis de prevenció i tractament.

El lema d'enguany d'aquest Dia Mundial és "Dignitat en la Salut Mental". D'aquesta manera l'OMS vol posar de manifest la necessitat de garantir que les persones amb problemes de salut mental puguin viure d'una manera digna. Milers d'aquestes persones a tot el món es veuen privades dels seus drets fonamentals i són discriminades, estigmatitzades i marginades. Igualment són objecte d'abús emocional i físic en centres de salut mental i en les seves comunitats. En molts casos la mala qualitat de l'atenció que reben, per la manca de professionals qualificats o per instal·lacions ruïnoses, condueix a més violacions dels drets d'aquestes persones.

Com diu Matrika Devtoka, fundador de l'organització nepalí d'auto ajuda de salut mental Koshish, " Les persones amb problemes de salut mental ens enfrontem a l'estigma i la discriminació. Quan ets etiquetat per tenir un problema de salut mental, experimentes l'exclusió social per la pèrdua dels nostres llocs de treball, del nostre prestigi social i t'aïllen de la societat i fins i tot de la teva pròpia família"

Un enfocament des de les perspectiva dels drets humans pel que fa a l'atenció d'aquestes persones; la capacitació dels professionals de la salut mental; el respecte pel consentiment informat al tractament; la inclusió en campanyes de presa de decisions dels processos i d'informació pública, són algunes de les mesures a prendre per garantir la seva dignitat. Els resultats d'aquestes mesures han de ser la protecció contra la violència i l'abús; la no discriminació; l'autonomia i la lliure determinació personal; la inclusió en la vida comunitària i la participació en la formulació de les polítiques que els hi afectin.En definitiva: que aquestes persones visquin i siguin tractades amb dignitat, com a valor inherent de totes les persones, fonamentat en el respecte, el reconeixement i l'autoestima.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades