ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/22/2020 04:43:57 PM
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de desembre de 2015: 10 de desembre, DiaInternacional dels Drets Humans


El Dia Internacional dels Drets Humans se celebra tots els anys el 10 de desembre. Es commemora el dia en què, en 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans. En 1950, l'Assemblea va adoptar la resolució 423, convidant a tots els Estats a què el 10 de desembre de cada any es commemori com a Dia Internacional dels Drets Humans.

La celebració d'aquest Dia Internacional en aquest any 2015 està dedicada al llançament de la campanya «Els nostres Drets. Les nostres llibertats. Sempre» que tindrà un any de durada i que servirà per commemorar el 50è aniversari dels dos pactes internacionals de drets humans: el Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que van ser adoptats per l'Assemblea General el 16 de desembre 1966. Els dos Pactes, juntament amb la Declaració Universal dels Drets Humans, constitueixen la Carta Internacional de Drets Humans, que estableix els drets civils, polítics, culturals, econòmics i socials que té tot ésser humà en néixer.

Però el 10 de desembre, a més d'un dia de celebració i de commemoració dels 50 anys d'aquests valuosos instruments de dret internacional que garanteixen els nostres drets i llibertats, també és un dia per continuar lluitant per totes aquelles persones que pateixen violacions de drets humans en tots els racons del món. És un moment per recordar particularment les més de 60 milions de persones que s'han vist obligades a buscar refugi fugint de la violència, la persecució i les violacions dels drets humans i és un moment per reclamar als governs, particularment als governs europeus, que han de reaccionar i donar resposta a la situació dels milers de refugiats que arriben o que volen arribar a la Unió Europea; que han de garantir els mitjans i recursos per evitar la pèrdua de vides humanes a la Mediterrània; que han d'habilitar vies legals i segures perquè les persones refugiades no es vegin obligades a recórrer a rutes que posen en risc les seves vides; que han de garantir una acollida digna i una adequada protecció i que s'han de comprometre en el respecte dels drets humans i del dret d'asil a les fronteres exteriors de la Unió posant fi a les devolucions il·legals.

En definitiva, que Europa ha de complir, perquè estem davant d'una qüestió d'humanitat però sobretot d'una qüestió de compromís i d'assumpció de les seves obligacions com a Estats signants dels Pactes Internacionals dels Drets Civils i Polítics i dels Drets Econòmics, Socials i Culturals i com a Estats signants de la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats. D'aquesta manera tindrà tot el sentit celebrar aquest Dia Internacional dels Drets Humans.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades