ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/20/2020 01:16:14 AM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de juny de 2016: 20 de juny, Dia Mundial dels Refugiats


L'Assemblea General de les Nacions Unides de l’any 2000 va decidir que el dia 20 de juny fos el Dia Mundial dels Refugiats, amb motiu de la celebració l’any següent de la commemoració del 50è aniversari de la Convenció sobre l'Estatut dels Refugiats de 1951.

Cada dia la guerra força a milers de famílies a fugir de les seves llars. Persones com qualsevol de nosaltres que per escapar de la violència deixen tot enrere. Tot excepte les seves esperances i els seus somnis d'un futur fora de perill.

Persones com Mercedes i el seu fill que van fugir de la violència extrema a El Salvador i que somia reunir-se amb la seva filla i néts.

Com Tinalbarka que va fugir de la violència en Mali i que vol ser advocada.

Com Carmen que va fugir de la violència a Colòmbia o com Atoma que va fugir de la violència a Sudan i que somia obrir un restaurant sudanès juntament amb la seva filla Noura .

Com Baw Meh que va fugir de la violència a Myanmar i que somia amb un futur fora de perill per als seus néts.

Com Mojtaba que va fugir dels talibans o com Solaf que va sobreviure a la guerra en Síria. Com Irene que va fugir de la violència a Costa d'Ivori.

Com Lim que va fugir tot sol de la violència al Sudan i somia en convertir-se en doctor.

Com Diego i la seva família que van fugir del conflicte a Colòmbia i que somia aconseguir el seu títol d'enginyeria mecànica.

Com Majid que va fugir de la guerra a l'Iraq i que somia amb una bona educació per als seus fills.

Com Amal que va fugir de la violència a Somàlia o com Repan que va fugir per dues vegades de la violència del Sudan.

Com Jamal Mahmut i la seva família que van fugir de la guerra a Síria i que somia aconseguir un treball per poder mantenir a la seva família.

Com Zau Pa que va fugir del conflicte a Myanmar i que somia convertir-se en un músic famós.

Aquest Dia Mundial commemorem l'aprovació d'un tractat internacional, fonamental per la protecció dels drets de les persones refugiades però també per reconèixer la força, el valor i la resiliència de milions de refugiats i refugiades. És una bona ocasió per dir que estem amb les persones refugiades i que ens afegim a la petició que serà presentada a la seu de l'ONU a Nova York en ocasió de la sessió de l'Assemblea General del 19 de setembre, demanant als governs que garanteixin que tots els nens i nenes refugiades tinguin accés a l'educació; que garanteixin que totes les famílies refugiades tinguin un lloc segur on viure i que garanteixin que tots els refugiats puguin treballar o formar-se per adquirir noves competències i així poder contribuir positivament a les seves comunitats.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades