ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/20/2020 12:58:24 AM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de gener de 2015: 27 de gener, Dia Internacional de la Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust


L’Assemblea de General de les Nacions Unides de l’1 de novembre de 2005 va acordar designar el 27 de gener com a Dia Internacional de Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. En aquesta data de l’any 1945, l’exèrcit soviètic va alliberar el més gran camp d’extermini nazi, en Auschwitz-Birkenau (Polònia). Cada any, en aquesta commemoració, recordem el patiment de milions d'innocents i posem de relleu els perills de l'antisemitisme i l'odi de qualsevol tipus.

Visitar avui Auschwitz-Birkenau, travessar la seva porta coronada pel "Arbeit Macht Frei" (El Treball Us Farà Lliures). Contemplar les horroroses restes de la maquinària del genocidi, així com imatges commovedores de la vida quotidiana de les persones jueves europees en la dècada de 1930, extingides totes elles mitjançant un assassinat sistemàtic sense parangó en la història humana. Veure els barracons on jueus, gitanos, homosexuals, dissidents, presoners de guerra i persones amb discapacitat van passar els seus últims dies en les condicions més atroces. Veure el crematori a on es volia esborrar tanta infàmia,... Tot això ens ha de servir per recordar Cambodja, Rwanda, Srebrenica, .... Per no oblidar mai que el verí del genocidi segueix actiu.

En la commemoració d'aquest Dia Internacional recordem les paraules que Steven Spielberg va dirigir a la cerimònia de commemoració de l'any 2014:

"El genocidi ens presenta una imatge tan paorosa que podria ser nociva si més no mirar. Però sabem que hem de mirar. I quan la persistència del genocidi ens fa preguntar-nos quin sentit té reunir testimoniatges i recordar, responem: perquè som éssers humans i sabem que la justícia viu en la memòria. Sabem que la memòria reprimida, l'oblit auto-imposat és potser el major perill que enfrontem com a espècie. Sabem que la desesperança és una opció, com ho és també l'acció de recordar; però si volem seguir sent éssers humans en el sentit ple de la paraula, no queda una altra alternativa que enfrontar i recordar el passat, aprendre i actuar d'acord amb el que hem après."

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades