ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/20/2020 01:22:07 AM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple d'octubre de 2016: 16 d'octubre, Dia Mundial de l'Alimentació


El 16 d'octubre de 1945 es va crear l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) amb l'objectiu de posar fi a la fam i la malnutrició al món i per gestionar de forma eficaç el sistema alimentari mundial. L'Assemblea General de les Nacions Unides de 1980 va acordar que cada 16 d'octubre es commemorés el Dia Mundial de l'Alimentació en considerar que "l'alimentació és un requisit per a la supervivència i el benestar de la humanitat i una necessitat humana fonamental".

El missatge global per al Dia Mundial de l'Alimentació 2016 és "El clima està canviant. L'alimentació i l'agricultura també". Un dels problemes més greus relacionat amb el canvi climàtic és el de la seguretat alimentària. Les persones més pobres del món, moltes de les quals són agricultors, pescadors i pastors, estan sent les més afectades per les altes temperatures i l'augment de la freqüència de desastres relacionats amb el clima.

Al mateix temps, la població mundial creix de manera constant i s'espera que arribi a 9.600 milions de persones en 2050. Per cobrir una demanda tan gran, els sistemes agrícoles i alimentaris hauran d'adaptar-se als efectes adversos del canvi climàtic i fer-se més resilients, productius i sostenibles. És l'única manera que puguem garantir el benestar dels ecosistemes i de la població rural i reduir les emissions.

Conrear aliments de manera sostenible significa adoptar pràctiques que produeixen més amb menys en la mateixa superfície i que fan servir els recursos naturals de forma sostenible. Significa també reduir la pèrdua d'aliments mitjançant iniciatives de millora de la recol·lecció, l'emmagatzematge, l'embalatge, el transport, les infraestructures i els mecanismes de mercat, així com marcs institucionals i legals.

En la Cimera de Desenvolupament Sostenible de l'ONU al setembre del 2015, 193 països es van comprometre a posar fi a la fam abans de 2030, un objectiu ambiciós i que no pot aconseguir-se sense fer front al canvi climàtic. Només amb l'aplicació de polítiques i programes i amb la mobilització de recursos suficients es pot aconseguir una reducció dràstica de la fam món que ha d'estar vinculada a la reducció de la nostra petjada ambiental.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades