ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/22/2020 08:36:46 PM
carnaval
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de març de 2015: 21 de març, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial


Cada 21 de març es commemora l'aniversari de la matança de Sharpville de l'any 1960 quan 69 manifestants pacífics van ser morts a trets per la policia de Sudàfrica mentre protestaven contra les lleis discriminatòries de l’apartheid. L’Assemblea General de Nacions Unides de 1966 va acordar que aquest dia fos celebrat cada any com a Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial. El lema de la commemoració d'aquest any 2015 és "Aprendre de les tragèdies passades per combatre el racisme avui". En les últimes dècades, hi ha hagut importants progressos en la lluita contra el racisme i la discriminació racial. Hem estat testimonis del final del colonialisme, el desmantellament de l'apartheid i el sorgiment d'un moviment mundial en favor de la igualtat. No obstant això, com demostren la història i la realitat actual, la discriminació racial segueix representant un veritable perill per a persones i comunitats de totes les regions del món. Cada dia, persones de totes les edats suporten l'odi, la injustícia i la humiliació a causa del color de la seva pell, la seva ascendència, el seu origen nacional o ètnic o altres característiques suposadament racials. Aquest tipus de discriminació ha estat la base de l'opressió, la pobresa, l'esclavitud, el genocidi i la guerra.El Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial és una oportunitat per renovar el nostre compromís de construir un món de justícia i igualtat en el qual no existeixin la xenofòbia ni la intolerància i també per reclamar als governs dels estats que impulsin la lluita contra la discriminació racial, posant en pràctica polítiques i lleis sòlides que permetin acabar amb totes les formes de racisme i així construir una pau duradora basada en el principi que totes les persones són iguals en drets i dignitat, independentment del seu origen ètnic, gènere, religió o condició social. D'aquesta manera contribuirem a " edificar una comunitat internacional lliure de totes les formes de segregació i de discriminació racials" tal com proclama la Convenció Internacional sobre l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació Racial, aprovada ara fa 50 anys.

En les últimes dècades, hi ha hagut importants progressos en la lluita contra el racisme i la discriminació racial. Hem estat testimonis del final del colonialisme, el desmantellament de l'apartheid i el sorgiment d'un moviment mundial en favor de la igualtat. No obstant això, com demostren la història i la realitat actual, la discriminació racial segueix representant un veritable perill per a persones i comunitats de totes les regions del món. Cada dia, persones de totes les edats suporten l'odi, la injustícia i la humiliació a causa del color de la seva pell, la seva ascendència, el seu origen nacional o ètnic o altres característiques suposadament racials. Aquest tipus de discriminació ha estat la base de l'opressió, la pobresa, l'esclavitud, el genocidi i la guerra.

El Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial és una oportunitat per renovar el nostre compromís de construir un món de justícia i igualtat en el qual no existeixin la xenofòbia ni la intolerància i també per reclamar als governs dels estats que impulsin la lluita contra la discriminació racial, posant en pràctica polítiques i lleis sòlides que permetin acabar amb totes les formes de racisme i així construir una pau duradora basada en el principi que totes les persones són iguals en drets i dignitat, independentment del seu origen ètnic, gènere, religió o condició social. D'aquesta manera contribuirem a " edificar una comunitat internacional lliure de totes les formes de segregació i de discriminació racials" tal com proclama la Convenció Internacional sobre l'Eliminació de Totes les Formes de Discriminació Racial, aprovada ara fa 50 anys.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades