ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/20/2020 01:17:16 AM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple d'abril de 2015: 6 d'abril, Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau


El 23 d'agost de 2013, el 67è Període de Sessions de l'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir proclamar el 6 d'abril com el Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau.

El Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau ens dóna l'oportunitat de reconèixer el potencial de l'esport en la creació d'un entorn de tolerància i comprensió i que ajudi a promoure la pau i el desenvolupament, facilitant així la consecució de grans metes com els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

L'esport fomenta el creixement personal, és un mitjà formidable per eliminar les barreres de gènere i pot tendir ponts entre esferes que en cas contrari se separarien. L'esport promou valors fonamentals com la justícia, la igualtat, el treball en equip, la disciplina, el respecte per l'adversari, l'acceptació de normes i la imparcialitat.

Així mateix, l'esport ajuda als grups més vulnerables de la societat, com és el cas de les persones amb discapacitat, ja que, com es reconeix a la Resolució en la que s'acordava la celebració d'aquest Dia Internacional, l'esport paralímpic mostra les fites que aconsegueixen atletes que tenen alguna deficiència, ajudant així a canviar les percepcions que té la societat sobre les persones amb discapacitat.

Amb motiu de la celebració l'any passat del primer Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau, la Directora General de la UNESCO, Irina Bokova, va dir "celebrem la capacitat que té l'esport de congregar a persones de diferents cultures entorn d'uns valors comuns, hissem per bandera la importància de l'esport per a unes vides sanes i unes societats resilients i destaquem la contribució essencial de l'esport al foment de la igualtat de gènere i l'apoderament dels joves."

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades