ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2020 11:17:05 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de juliol de 2016: Declaració institucional de condemna del 18 de juliol de 1936. Mai més un 18 de juliol.


El proper 18 de juliol es compleixen 80 anys del cop d'Estat amb el qual un sector de l'exèrcit espanyol, les oligarquies i l’església, es van revoltar, contra el Govern legítim de la Segona República, per prendre violentament el poder, utilitzant durant tres anys una violència sense límits, en coalició amb l'exèrcit nazi i el de la Itàlia feixista.

Els desastres que va causar la violència feixista en la nostra societat segueixen presents tantes dècades després, per la manca de polítiques de reparació i la predominança d'una oligarquia apoderada sobre una llarga i corrupta dictadura.

Sobre la memòria de tots els horrors que va causar el franquisme, la societat democràtica ha de construir una cultura dels drets humans que ens vacuni contra qualsevol intent d'utilitzar la violència per a la conquesta del poder o per imposar una ideologia o una manera de vida.

Les violacions dels drets humans causades per la violència franquista no s'han resolt encara: 130.000 persones desaparegudes romanen en fosses comunes, molts col·lectius que van patir persecució no han estat reparats mai i la majoria dels llibres de text escolars contribueixen a produir i reproduir ignorància sobre aquest dur passat perquè si no hi ha públicament un reconeixement de les víctimes, no hi ha condemna pública dels botxins.

Els valors democràtics són incompatibles amb qualsevol sentiment cap a una dictadura. No es pot ser demòcrata a l'Estat espanyol si no s'és antifranquista. Part de la debilitat de la nostra democràcia està directament relacionada amb la manca de reparació de les víctimes del franquisme, la manca de formació sobre aquest passat de la ciutadania educada després de la mort del dictador, i l'absència en les institucions públiques d'actes simbòlics que rebutgin sense fissures aquests anys de persecució del diferent i de manca de llibertats.

Els ajuntaments democràtics han estat des del principi de la transició un dels elements fonamentals per injectar els valors democràtics en la cultura política del nostre país. La seva proximitat a la ciutadania és una eina de treball que ha de seguir produint i reproduint cultura democràtica. Aquesta és la raó per la qual creiem que el proper 18 de juliol poden tenir un paper important en el rebuig al cop d'Estat de 1936, a l'establiment de la dictadura i a qualsevol forma de l'exercici de la política que tracti d'imposar per la força idees i creences, de vèncer i no de convèncer.

Per aquesta raó durem a terme actuacions que incideixin en aquest rebuig i en l'afirmació de la democràcia:

S'acorda:

PRIMERA: La col·locació a la façana de l'ajuntament d'una pancarta o un altre element visual en què pugui llegir-se: "18 juliol mai més".

SEGONA: La presentació d'aquesta declaració institucional en el ple municipal, en què es mostri l'unànime rebuig a la dictadura franquista i a tot el que va significar el 18 de juliol.

TERCERA: Qualsevol altra actuació de reconeixement a les víctimes de la dictadura i als homes i dones que van lluitar per la llibertat, corrent enormes riscos, perquè algun dia tornessin a celebrar-ne eleccions democràtiques per propiciar un govern plenament constitucional.

Recordatori de la commemoració del dia 30 de juliol de 2016 com a "Dia Mundial contra la Tracta de Persones".

L'Assemblea General de les Nacions Unides del 18 de desembre de 2013 va acordar designar el 30 de juliol de cada any com a Dia Mundial contra la Tracta de Persones per crear consciència sobre la situació de les víctimes de la tracta i per protegir els seus drets.

La tracta de persones és un delicte que explota a dones i homes, a nens i nenes, amb nombrosos propòsits, inclosos el treball forçós i el sexe. L'Organització Internacional del Treball calcula que gairebé 21 milions de persones a tot el món són víctimes del treball forçós, incloent-hi les víctimes de tracta per a l'explotació laboral i sexual. Si bé es desconeix quantes d'aquestes persones van ser objecte de tracta, la xifra implica que en l'actualitat hi ha milions de víctimes.

Tots els països estan afectats per la tracta, ja sigui com a país d'origen, com a país de trànsit o com destinació de les víctimes. Les dones i les nenes constitueixen la majoria de les víctimes de la tracta de persones, especialment les sotmeses a l'explotació sexual. Les persones que fugen dels conflictes i la pobresa també corren el risc de ser víctimes de la tracta. Aquestes persones són enganyades i sotmeses a servitud amb la falsa promesa d'un treball ben remunerat, privades dels seus passaports, endeutades per la força i explotades com a mà d'obra esclava. Es tracta d'una agressió contra les seves llibertats i contra els seus drets humans fonamentals.

Per superar aquesta amenaça transnacional, tots els països han de conjuminar esforços donant suport i protegint a les víctimes i perseguint i enjudiciant els delinqüents.

En el Dia Mundial contra la Tracta de Persones, els estats han de prendre la decisió, en nom de la justícia i la dignitat de les persones, d'actuar conjuntament contra aquesta nova forma d'esclavitud tan execrable com l'antiga.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades