ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/20/2020 01:14:47 AM
Hivern NO neu
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Ple de gener de 2016: Dia Internacional de la Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust


L’Assemblea General de les Nacions Unides de l’1 de novembre de 2005 va acordar designar el 27 de gener com a Dia Internacional de Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. En aquesta data de l’any 1945, l’exèrcit soviètic va alliberar el més gran camp d’extermini nazi, en Auschwitz-Birkenau (Polònia). Cada any, en aquesta commemoració, recordem el patiment de milions d'innocents i posem de relleu els perills de l'antisemitisme i l'odi de qualsevol tipus.

Més d'un milió de presoners, en la seva majoria jueus, van ser assassinats de manera brutal i sistemàtica en el lloc en què els nazis van introduir el monstruós concepte de «matança industrialitzada». Entre les víctimes hi havia també polonesos no jueus, presos polítics, presoners de guerra soviètics, membres de la comunitat romaní, homosexuals, persones amb discapacitat i testimonis de Jehová.

Sense precedents en la història de la humanitat, aquest assassinat en massa va estar motivat per la perversa ideologia dels nazis, basada en la raça, l'objecte de la qual era perseguir i assassinar a tots els jueus i a qualsevol col·lectiu de persones que consideressin inferiors. La humanitat sencera es va unir per vèncer l'amenaça nazi.

La missió de les Nacions Unides es va forjar arran de la tragèdia de la Segona Guerra Mundial i de l'Holocaust. Avui dia, novament som posats a prova. A tot arreu, les minories sovint han d'enfrontar-se al fanatisme. Les tensions sectàries i altres formes d'intolerància s'estan intensificant però ens hem compromès a protegir a les persones vulnerables, promoure els drets humans fonamentals i defensar la llibertat, la dignitat i el valor de totes les persones.

La commemoració d'aquest Dia Internacional ha de servir per recordar el llarg camí que ens queda per recórrer cap a la promoció dels drets humans, la prevenció del genocidi i la defensa de la nostra humanitat comuna; per redoblar els nostres esforços per eliminar les arrels de l'odi i la intolerància i per crear un món en el qual imperin la inclusió i el respecte mutu.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades