Ajuntament

DIBA

Cultura

Arxiu Històric Municipal
de Sant Boi de Llobregat

Des del 1988


COVID-19  /  AVÍS DE SERVEI
(Any 2021)

Les mesures de protecció i de separació social, adoptades per lluitar contra els efectes de la pandèmia, comporten que aquest equipament romangui novament tancat al public des del passat 23 d'octubre del 2020.
Mantenim el servei, amb les limitacions que representa el no poder accedir als fons documentals originals, des de la modalitat del Teletreball i amb la dinamització històrica i patrimonial des dels nostres espais a les Xarxes Socials.
Podeu contactar amb nosaltres amb el formulari i/o adreça electrònica que trobareu al peu d'aquesta pàgina o bé, a través de missatges a les XXSS.
Us preguem dispenseu les molèsties que us pugui ocasionar, provocades per aquesta situació de crisi sanitària i què, com és obvi, totalment aliena a la nostra voluntat.

Ubicat a la històrica masia de Can Torrents (C/ Hospital, 9), desenvolupa polítiques actives de dinamització del Patrimoni Històric i Documental local, en col·laboració permanent amb el Museu de Sant Boi de Llobregat.
Forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals (Diputació de Barcelona).

CARTA DE SERVEIS:
- Servei de consulta pública.
- Serveis de reproducció documental (Preus públics).
- Servei d'assessorament i suport: a la pròpia administració municipal, entitats i particulars que desitgin fer recuperació de fons documental.

Quadre

Missió principal

Servei de custòdia permanent de la documentació històrica generada per l'Ajuntament de Sant Boi, des de la segona meitat del segle XVII.
La major part de la documentació generada des de la recuperació de la democràcita municipal (1979), es troba a l'Arxiu Administratiu.

Privats

Un arxiu de i al servei de tothom

Acollida i dinamització de fons documentals i patrimonials d'orígen privat (cedits i/o dipositats, al llarg del temps, per particulars i entitats).

Mobirise

Biblioteca Auxiliar

Disposem d'una biblioteca especialitzada, amb més de dos mil volums, que abasten tot tipus de temàtiques locals i comarcals.
També disposem de llibres tècnics de gestió del Patrimoni Cultural.
Hemeroteca local.

Mobirise

Arxiu Fotogràfic

Disposem de fons produïts pel propi Ajuntament (treballs tècnics i reportatges de la Crònica Gràfica Municipal) i nombrosos fons producte de la cooperació ciutadana.
També disposem de vídeos.

PROJECTES EN CURS

L'ARXIU FA MEMÒRIA

Exposició: del 7 de juny al 29 de setembre de 2019
(Museu de Sant Boi de Llobregat)

1CONSERVAR

Per garantir la permanència dels testimonis documentals heretats (textuals i gràfics), un ric patrimoni al servei de la ciutadania present i futura.

2INVESTIGAR

Per aprofundir en el coneixement del patrimoni i la memòria històrica local, com a senyals d'identitat col·lectiva,

3DIFONDRE

Per tal de fer partícip a la ciutadania, d'aquesta herència col·lectiva, transmissora de valors i potencialitats úniques.

Horari d'atenció al públic

Calendari festiu municipal

Matins

Dimecres i divendres
de 10 a 13 h.

Tardes

Dimarts, dimecres i dijous
de 16 a 19 h.

Vacances

Mes d'agost i període de Nadal.

Mobirise

FORMULARI DE CONTACTE

A la vostra disposició per a qualsevol consulta i/o comentari


Ens trobareu a:

Adreça:

Carrer de l'Hospital, 9 (Can Torrents)
08830 - Sant Boi de Llobregat

Telèfon:

936351200 (Extensió 158)

E-mail:

ahmsbl@santboi.cat

Built with Mobirise templates