ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

04/03/2021 09:30:38
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Programa municipal formació a famílies

Programa de formació a famílies

El programa de formació a família és un programa d'acció comunitària que inclou activitats dirigides, fonamentalment, a tots els pares i mares del municipi. És una proposta oberta de xerrades i altres activitats relacionades amb diferents àmbits, temàtiques i interessos educatius que, actualment poden tenir les famílies.
Les activitats són obertes a les famílies de tots els centres educatius de la ciutat, tot i que en algun cas hi haurà limitació del número de participants en funció de les característiques de la proposta.
Donada la situació sanitària actual, aquest curs 2020-2021 reprenem les activitats en format on-line.
Aquestes sessions s’enregistraran i es podran consultar en qualsevol moment al web de Ciutat Educadora.

Programa de l'Escola municipal de mares i pares

La situació de confinament creada per la pandèmia de l'COVID-19 ens està portant a l'escola i les famílies a viure experiències noves, plenes d'incertesa i inseguretats. L'esforç per part de tots i totes per adaptar-se als canvis està sent gran i digne de reconeixement. Cal, també, que visquem aquesta situació com una oportunitat per desenvolupar el millor de nosaltres mateixos i, sobretot, per ajudar als nostres fills i filles a enfrontar-se a experiències canviants davant les que, sovint, no es disposa de solucions prèvies i definitives.
L’escola Municipal de Mares i pares vol oferir pautes, orientacions i recursos ajudin a gestionar aquesta situació i donar suport en l’acompanyament educatiu com emocional dels vostres fills i filles.

Activitats dirigides a millorar l'acompanyament emocional de les famílies

En un curs marcat per les mesures sanitàries i preventives de la pandèmia i per la incertesa que genera la complexitat del moment, el contacte intens, estret i continuat amb les persones més properes poden propiciar desacords, tensions i problemes de comunicació en el nostre dia a dia. Per això és especialment necessari construir i reforçar vincles basats en la confiança que permetin una convivència harmònica i serena i procuri la millor educació per als nostres fills i filles.

Tot i això podem valorar aquesta etapa incerta com a un moment que ens facilita un espai de qualitat amb les persones que convivim: tenim més temps per conversar, per posar-nos al lloc dels altres, per implicar-nos en les tasques d’escola i de casa, etc. Podem enfortir els vincles familiars aprenent plegats i, fins i tot, rient amb els que tenim a prop.

Per això us proposem un seria de xerrades que us ajudaran a millorar la comunicació, la gestió de les emocions i a enfortir els vincles a través compartint activitats que enriqueixin les relacions familiars.

Formació

- DE L’ESCOLA A L’INSTI. EL PRIMER GRAN PAS. (plataforma meet)
DIJOUS 11 DE MARÇ A LES 18.30h
És una xerrada enfocada a l’acompanyament dels nostres fills i filles en el primer gran pas educatiu, quan passen de l’escola a l’institut. Parlarem sobre els canvis que es produeixen en aquesta etapa, contextualitzada en el període que estem vivint, la COVID19: un període de canvis.

- BOOKLIFE: ACOMPANYEM LA POR I LA PÈRDUA A TRAVÉS DE LA LITERATURA (plataforma meet)
DIMARTS 16 DE MARÇ A LES 17.30h
Booklife és un projecte que pren els llibres com a eina per treballar diferents emocions, sentiments i/o situacions del dia a dia amb els vostres fills i filles. En aquesta sessió treballarem l’emoció/sentiment de la por i la pèrdua a través de la literatura i recomanarem lectures que puguin ajudar a entendre aquestes emocions.

- BOOKLIFE: ACOMPANYEM LA GELOSIA I LA FRUSTRACIÓ A TRAVÉS DE LA LITERATURA (plataforma meet)
DIMARTS 23 DE MARÇ A LES 17.30h
Booklife és un projecte que pren els llibres com a eina per treballar diferents emocions, sentiments i/o situacions del dia a dia amb els vostres fills i filles. En aquesta sessió treballarem l’emoció/sentiment de la gelosia i la frustració a través de la literatura i recomanarem lectures que puguin ajudar a entendre aquestes emocions.

INSCRIPCIÓ ALS TALLERSescola de mares i pares

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades