CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/01/2020 01:15:36 AM
PrimaveraWEB
Ayuntamiento Ciudad Trámites Participa Actualidad
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Primeres mesures econòmiques de l'Ajuntament per pal·liar els efectes de la situació d'emergència
S'atura el pagament dels tributs municipals i se suspenen els rebuts i quotes dels serveis i activitats que estan inactius

03/23/2020

L'Ajuntament de Sant Boi ha impulsat un primer paquet de mesures econòmiques per donar resposta als efectes de l'emergència sanitària que estem vivint i minimitzar-ne l'impacte a l'economia de les famílies de la ciutat. Aquestes mesures se sumen a les anunciades per la Generalitat i el Govern de l'Estat.

Per mitjà d'aquestes mesures queda aturat el pagament dels tributs municipals i se suspenen temporalment els dels rebuts i les quotes. També s'ha decidit impulsar un fons d'ajudes local per a petites empreses i persones autònomes de la ciutat.

Com a principi general, no es cobrarà cap tribut municipal mentre duri l'estat d'alarma (IBI, IAE, ICiO, llicències urbanístiques, taxes). Tampoc es cobraran els canons o lloguers relacionats amb activitats econòmiques ni els lloguers socials de l'empresa municipal Claus.

Pel que fa als rebuts i quotes, s'ha suspès el pagament de les escoles bressol, els poliesportius municipals o l'Escola Municipal de Música, entre altres serveis que no estan actius.

L'Ajuntament habilitarà un punt d'informació per a empreses i treballadors i treballadores amb l'objectiu de resoldre dubtes i oferir informació sobre les mesures econòmiques anunciades pel Govern de l'Estat i la Generalitat. Mentrestant, s'ofereix atenció al telèfon 93 654 82 22 i al correu electrònic empresa@santboi.cat.

També s'ha decidit constituir pròximament un fons d'ajudes local per a petites empreses de la ciutat i persones autònomes de la ciutat, que, entre altres factors, es nodrirà de l'estalvi energètic generat pel tancament d'equipaments municipals i de l'estalvi generat per la suspensió d'activitats culturals i actes de ciutat mentre es prolongui aquesta situació excepcional.

Les mesures han estat consensuades amb les associacions Sant Boi Comerç i Sant Boi Empresarial.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinción de Ciudad de la Ciencia y la Innovación