ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 03:19:17 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una obra d'art comunitari al mur de l'hospital Benito Menni visibilitza els prejudicis en relació amb la salut mental
Joves de 4 països han fet la pintada en el marc del projecte europeu ARTaboo II

07/09/2019

32 joves de Sant Boi, Holanda, Rumania, Suècia i Xipre han pintat al mur de l'hospital psiquiàtric Benito Menni una obra d'art comunitari que visibilitza els prejudicis vinculats amb la salut mental. L'acció, que ha comptat amb la participació de veïns i veïnes de la ciutat i pacients del centre hospitalari, forma part del projecte europeu ARTaboo II. El resultat de la feina feta s'ha mostrat aquest dilluns, dia 8 de juliol, en un acte públic.

Galeria de fotos

La pintura imita l'estil i els motius que apareixen a les rajoles de les cases dels diferents països participants en ARTaboo, amb la intenció de mostrar el recinte psiquiàtric com una llar i no com un lloc estigmatitzant. Grups de persones residents han participat en la iniciativa convivint amb els grups d'artistes i aportant idees al projecte artístic.

L'actuació s'ha fet al mur del carrer Benito Menni, el carrer per a vianants que separa les instal·lacions de Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental i les del Parc Sanitari Sant Joan de Deú. L'any passat ja es va pintar just al davant, durant la primera edició del projecte, el mur d'aquest altre centre hospitalari.

Un col·lectiu d'artistes joves de Sant Boi (Daniel 'Tutti' Fernández, Hugo Sepúlveda, Olga Alfonso, Alejandro Mengual, Andrea Linares, Edgar Ajenjo, Marta Pagès, José Huertas i Nien Boots) ha participat en l'intercanvi com a grup motor de la iniciativa i amfitrió dels grups de joves europeus. Una setmana abans ja havien pintat a l'edifici de Cal Perruca, al costat de l'Ajuntament, el mural amb el títol 'Aspirem els prejudicis'. Els dos murals estan connectats mitjançant un cable pintat al terra.

ARTaboo és un projecte Erasmus+ d'intercanvi juvenil liderat per l'Ajuntament de Sant Boi gràcies a una subvenció europea. Aquesta edició s'ha dut a terme entre l'1 i el 8 de juliol. ARTaboo treballa l'art com a eina d'inclusió social i millora del benestar personal i social.

Amb diferents intervencions artístiques , Sant Boi està apostant els darrers anys per l'art urbà com una eina transformadora que permet alhora millorar l'espai públic, impulsar la creació artística local, estimular una cultura participativa i comunitària i visibilitzar missatges públics en favor de la inclusió social.

Galeria de fotos art mural SB

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades