Tornar

Nota de Premsa

04/16/2008

Poesia al Jardí 2008 ret homenatge a Maria Mercè Marçal

José Corredor Matheos, Premi Nacional de Poesia 2005, participarà en una lectura de poemes

Poesia al Jardí celebrarà, del 18 al 24 d'abril, la segona edició. L'acte principal serà, el dia 22, una lectura pública en homenatge a la poetessa Maria Mercè Marçal (amb motiu del desè aniversari de la seva mort i de la seva important vinculació amb la ciutat durant anys). Per a la jornada de cloenda del certamen s'han programat un recital a càrrec de nous valors de la poesia catalana i un concert de Toti Soler i Cinta Massip basat en textos de l'escriptora barcelonina. Per a l'acte inaugural, el dia 18, està anunciada la presència de José Corredor-Matheos, Premi Nacional de Poesia 2005.

En l'acte d'homenatge a Maria Mercè Marçal (jardins de Can Jordana, 22 abril, 17 hores), la seva amiga personal Tona Guri en farà un perfil biogràfic i la seva traductora al castellà, Neus Aguado, llegirà poemes seus. També ho faran, en castellà i en català, un grup d'alumnes i exalumens de l'IES Rafael Casanova (el centre en què Marçal va fer classes de literatura catalana), membres d'associacions de dones, càrrecs electes i particulars. Les persones assistents podran visitar una exposició sobre la prestigiosa editorial Llibres del Mall, cofundada a Sant Boi per la poetessa catalana, i una altra exposició, "Capses", feta per la seva filla Hèura,

Carme Borja, Goya Gutiérrez, José María Pinilla, Laia Noguera, Esteve Plantada....
En un altre acte de Poesia al Jardí, el dia 21 d'abril, el col·lectiu Taula Kabish farà també un particular homenatge al poeta asturià Ángel González, mort el passat mes de gener. La programació inclou un acte amb la presència de dos dels joves valors més prometedors de la poesia catalana, Laia Noguera i Esteve Plantada. Altres poetes que estaran presents en aquest certamen són Carme Borja, José María Pinilla i Goya Gutiérrez.

Us adjuntem el programa del certamen Poesia al JardíÀmbit/s Temàtic/s :

Cultura i espectacles


Enllaços d'interès :

  Poesia al jardí 2008.doc


Tornar