ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/15/2020 02:15:46 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament de Sant Boi ha decretat aquesta tarda tres dies de dol oficial amb motiu de l'accident mortal ocorregut aquest matí a l'Estadi Municipal de Beisbol
01/24/2009

Aquesta tarda a les sis ha tingut lloc un ple extraordinari que s'ha iniciat amb un minut de silenci en memòria de les quatre víctimes mortals de l'accident. L'alcalde, Jaume Bosch, ha agraït les mostres de condol i l'acompanyament que ha rebut la ciutat per part de nombroses personalitats catalanes i espanyoles, com ara el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero; la ministra Carme Chacón; el delegat del Govern, Joan Rangel i diversos consellers de la Generalitat de Catalunya, representants de la Diputació, alcaldes d'arreu de Catalunya i els dirigents dels sindicats, entre molts altres, així com la presència del president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Joan Saura, en "una mobilització i una mostra de solidaritat sense precedents a la ciutat i de la ciutat cap a les famílies".

Jaume Bosch ha explicat que, poc més de les onze del matí, ha ocurregut l'accident just al costat de les instal·lacions de la Policia Local, que s'ha desplaçat al lloc dels fets i ha activat els serveis d'emergència, que hi han arribat de forma immediata. L'alcalde ha agraït especialment la col·laboració desinteressada dels veïns de la zona, que han ajudat en les tasques de desenrunament als primers moments i ha destacat la seva actuació ordenada.

L'alcalde ha confirmat que hi ha 4 víctimes mortals (4 nens) i 9 ferits (7 nens i 2 monitors). Ha explicat que ha visitat els nens hospitalitzats a Sant Joan de Déu i que té previst visitar en les pròximes hores les famílies dels infants morts per donar-los el condol. Les famílies afectades rebran recolçament sanitari i psicològic durant aquests dies.

Així mateix, ha explicat que s'ha activat el Pla Municipal d'Emergència a causa del fort vent, que encara es manté, i ha generat altres destrosses a la ciutat, sense que s'hagin de lamentar més danys personals.

Jaume Bosch ha destacat que probablement s'ha produït algun fenomen afegit a la força del vent, que ha provocat l'enlairament del sostre del túnnel de bateig i, de retruc, la caiguda del mur. De tota manera, ha demanat un informe tècnic per analitzar-ne les dades juntament amb l'informe dels bombers per conèixer com ha cedit la teulada.

L'Ajuntament s'ha posat a disposició de les famílies per a tot allò que puguin necessitar i ha deixat al seu criteri l'organització del darrer comiat dels nens. "Hem de respectar", ha dit Jaume Bosch, "la decisió de les famílies, que en tot moment tindran el nostre suport i acompanyament"..

També ha explicat que s'ha posat en marxa un dispositiu de psicòlegs a les 12 del migdia, - que han fet més de 40 atencions psicològiques, 5 de mèdiques mitjançant el SEM i 75 de caràcter social a través dels serveis socials municipals- i que es mantindrà mentre les famílies ho considerin necessari. En aquest sentit, ha agraït la col·laboració de la consellera de Salut, Marina Geli, i també de la consellera de Justícia, Montserrat Tura, que ha ajudat a agilitzar les actuacions forenses.

L'acalde ha manifestat que "tot el poble està colpit per aquesta tragèdia, una de les més grans que ha viscut Sant Boi. Crec que tots quedarem molt tocats"

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades