ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/17/2022 05:42:41 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Nou "pipicà" ecològic i sostenible que ofereix un premi als gossos
L'objectiu de la prova és millorar la convivència entre els animals i les persones

03/17/2016

L'Ajuntament està duent a terme una prova pilot per evitar que els gossos orinin a les façanes. A la plaça Llorenç Presas s'ha instal·lat un urinari ensinistrador per a gossos (E-Can). L'alcaldessa, Lluïsa Moret, el tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Josep Puidengolas, i la regidora de Salut pública i Tinença responsable i benestar dels animals, Ció Lerma, han presentat aquest nou sistema amb l'objectiu de fer de Sant Boi una ciutat més neta i millorar la convivència entre els animals i les persones.

Quan el gos orina sobre la reixa de l'E-Can, el propietari té l'opció de premiar-lo amb una galeta que li ofereix el dispensador automàtic integrat. Així, mitjançant el conductisme, es pretén modificar el comportament del gos que acabarà associant el fet d'orinar a l'E-Can amb el premi i, per tant, deixarà d'orinar a les façanes.

Ecològic i sostenible

L'E-Can incorpora un sistema d'auto-neteja, sense productes químics. El compost orgànic que absorbeix les orines es reutilitza com adob per a jardineria o com a combustible per a calderes de biomassa. L'aparell funciona amb energia solar per alimentar la part electrònica i disposa d'un sistema informàtic que permet extreure dades estadístiques de com s'està fent servir.

Es tracta, doncs, d'un urinari 100% ecològic i sostenible. Si s'aconsegueixen bons resultats d'aquesta prova pilot, l'Ajuntament instal·larà més aparells E-Can a la resta del municipi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades