ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/21/2020 04:28:49 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La ciutat aposta per una mobilitat urbana segura, accessible i sostenible
L'Ajuntament ha aprovat inicialment el Pla de mobilitat urbana

06/23/2017

L’Ajuntament ha aprovat inicialment el Pla de Mobilitat Urbana (PMU). Aquest document, fruit d’un ampli procés de participació, vol impulsar una mobilitat segura, accessible i sostenible, tot reduint la participació del transport privat i augmentant la mobilitat a peu, amb bicicleta i amb transport públic.

El Ple municipal, en la sessió del 22 de juny de 2017, ha donat llum verda a l’aprovació inicial del PMU. Ara, el document se sotmet a informació pública durant 45 dies hàbils per tal que es puguin presentar suggeriments i al·legacions. Es tracta del segon Pla de Mobilitat que elabora l’Ajuntament, després del que es va aprovar l’any 2007.

Objectiu: reduir el transport privat

A Sant Boi, cada dia es produeixen uns 300.000 desplaçaments. La majoria dels desplaçaments interns (sense sortir del terme municipal) es fan a peu o amb bicicleta, mentre que els desplaçaments externs (sortint del terme municipal) es fan majoritàriament amb transport privat.

Un dels objectius del Pla de Mobilitat Urbana és la reducció de la participació del transport privat en els desplaçaments. Cal tenir en compte que el vehicle privat de motor és un dels principals causants de la contaminació atmosfèrica a les zones urbanes, fet que afecta la salut de les persones.

Per això, el Pla de Mobilitat Urbana de Sant Boi recull tot un seguit de mesures per pacificar el trànsit i incrementar la mobilitat a peu, amb bicicleta i amb transport públic.

Propostes d’actuació

Entre d’altres propostes d’actuació, el PMU planteja el disseny d’una xarxa accessible i contínua a tota la ciutat adaptada per als vianants, relligar els trams discontinus de carril bici, crear nous carrils bus i promoure la xarxa ferroviària de Metro.

El pla també proposa una nova jerarquització de les vies de circulació . La intenció és que la C-245, la BV-2002, la ronda de Sant Ramon i el carrer de Frederic Mompou actuïn com a vies principals, de forma que tot el tramat viari interior quedi pacificat, amb una reducció de la velocitat dels vehicles.

En la redacció del Pla de Mobilitat Urbana hi ha hagut un ampli procés de participació mitjançant diferents jornades de treball a cada un dels districtes i amb el sector professional vinculat a la mobilitat i grans generadors de mobilitat. Després de l'aprovació inicial, l’Ajuntament està organitzant sessions informatives als diferents districtes per donar a conèixer el pla per recollir suggeriments de la ciutadania.

L’Ajuntament també treballa en l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària, del Pla d’Accessibilitat i del Pla de la Bicicleta.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades