ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 04:16:18 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Pressupost Municipal 2021 prioritza l'atenció a les persones, la reactivació de l'economia i la modernització de la ciutat
Les inversions s'incrementen en un 55%, els impostos municipals es congelen i el deute es manté en nivells mínims

12/30/2020

L'Ajuntament de Sant Boi ha aprovat el Pressupost Municipal 2021. En un context condicionat per la incertesa de la situació sanitària, els comptes municipals es plantegen com un instrument flexible i dinàmic que prioritzarà en tot moment l'atenció a les necessitats de les persones, la reactivació social i econòmica i la modernització de la ciutat i el seu espai públic. El Pressupost Municipal manté l'aposta estratègica per fer de Sant Boi una ciutat saludable i sostenible.

L'import global del Pressupost Municipal 2021 ascendeix a 88,1 milions d'euros, un 5,5% més que al 2020. Els ingressos de l'Ajuntament augmentaran gràcies a una major aportació d'altres administracions, en especial el Govern central. Aquest increment permetrà destinar més recursos a atendre les necessitats de Sant Boi i la seva ciutadania en resposta a la situació sanitària, social, econòmica i emocional generada per la pandèmia.

Justícia social i reforç de l'atenció a les persones

Els programes d'atenció social en suport a les persones i famílies més vulnerables reben una aportació adicional de més de 430.000 euros. La meitat d'aquestes diners es destinen a ajuts econòmics per garantir la cobertura de necessitats bàsiques de les famílies, uns ajuts que s'incrementen en un 22%. La partida per a la botiga Aliments solidaris creix un 35% i els programes d'atenció social a la gent gran, un 30%. L'objectiu és no deixar ningú enrere.

Impuls a la reactivació econòmica

Els programes de suport a les empreses multipliquen per dos el seu pressupost, per generar progrès i ocupació digna. L'Ajuntament destina més de 330.000 euros a accions de foment de l'emprenedoria, la innovació econòmica i la digitalització. També reserva una partida inicial (que s'ampliarà durant l'any) per dur a terme els compromisos del Pacte de ciutat per a un nou impuls social i econòmic de Sant Boi.

Modernització de la ciutat i l'espai públic

L'Ajuntament intensifica l'esforç pressupostari perquè la millora de la ciutat no s'aturi. Hi ha increments remarcables en àmbits com la neteja viària i la gestió dels residus (+400.000 euros), la transformació digital per a la relació amb la ciutadania (+100.000 euros) o la millora d'escoles, poliesportius i altres equipaments municipals (+495.000 euros).

Inversions per transformar Sant Boi

Les inversions previstes ascendeixen a 10 milions d'euros. És un increment del 55% respecte a 2020. Aquest esforç adicional permetrà contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i avançar cap a la transformació de la ciutat i de l'administració, tot prioritzant la millora de l'espai públic (3,8 milions) i els equipaments (2 milions) i l'aposta per la sostenibilitat, la transició energètica i l'ecologia urbana (1,1 milions).

Com a exemples d'inversions previstes hi ha les obres del llac del parc de la Muntanyeta (al costat de les noves piscines), la continuïtat de la reforma de la C-245, la reurbanització dels carrers de Sant Pere i Joan Martí o projectes com la sustitució de l'enllumenat públic per LED, la instal·lació de plaques solars o la rehabilitació energètica d'edificis. També s'inverteix 1,1 milions d'euros en nous sistemes i tecnologies de la informació.

Congelació fiscal

Tot aquest esforç pressupostari no implicarà un augment de la pressió fiscal. L'Ajuntament congela els principals impostos i taxes i, de fet, la previsió és recaptar globalment 600.000 euros menys en concepte de tributs municipals. Malgrat això, es podran obtenir més ingressos gràcies a un increment de més d'1 milió d'euros en la participació en els ingressos de l'Estat i a les aportacions d'altres administracions, com l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona o la Unió Europea.

Congelació d'impostos i menys deute

L'Ajuntament manté uns comptes sanejats i continua apostant per la reducció progressiva de la seva despesa financera, que enguany es reduirà novament. Entre les grans ciutats de Catalunya (més de 75.000 habitants), Sant Boi és la que té un endeutament més baix. El deute municipal se situa per sota dels 3 milions d'euros, en una quantitat percentualment molt inferior a la mitjana de l'entorn i als nivells que estableix la normativa vigent.

El Pressupost Municipal 2021 s'ha aprovat aquest dimecres, dia 30 de desembre, amb els vots favorables dels grups municipals del PSC i Sant Boi en Comú, l'abstenció de Ciutadans i Podem-EU i els vots en contra d'ERC i la regidora no adscrita Olga Puertas.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades