ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 03:35:23 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament posa en servei una fotolinera per a la recàrrega de vehicles elèctrics
Està al costat de l'estació de FGC i té capacitat per a quatre vehicles

12/18/2020

Aquest divendres, dia 18 de desembre, ha entrat en servei a Sant Boi una estació de càrrega de vehicles elèctrics amb coberta fotovoltaica. La primera fotolinera de la ciutat, construïda per l'AMB en col·laboració amb l'Ajuntament, està situada a l'aparcament de la zona blava del carrer de Torras i Bages, al costat de l'estació d'FGC.

La fotolinera té capacitat per a quatre vehicles elèctrics (cotxes o motocicletes) que es carreguen mitjançant plaques fotovoltaiques instal·lades a una pèrgola. La velocitat de càrrega és de 7,6 kW a tres dels punts i de 3,68 kW,al quart.

El servei s'adreça a les persones residents a Sant Boi i a les que treballen a la ciutat. Per a aquestes persones, el servei de càrrega i l'aparcament són gratuïts mentre el vehicle està endollat (fins a un màxim de dotze hores consecutives).

Per utilitzar el servei, cal disposar d'una targeta que s'obté a l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic mitjançant un tràmit electrònic gratuït. L'empresa municipals Claus gestiona les targetes i el control de persones usuàries.

La instal·lació de Sant Boi forma part de la xarxa metropolitana de fotolineres . El seu manteniment i gestió estarà coordinat per l'AMB en el marc d'aquesta xarxa, que s'ha de desenvolupar durant els pròxims anys.

Aquestes fotolineres s'ubiquen habitualment al costat d'intercanviadors de transport, per tal de facilitar la connexió entre mitjans de transport no contaminants.

La de Sant Boi està pensada perquè les persones que viuen lluny de l'estació d'FGC s'hi puguin desplaçar amb vehicle elèctric i deixar-lo carregant mentre van a la feina en transport públic i en tornen. També perquè els que es desplacen en vehicle elèctric a Sant Boi per treballar el puguin carregar mentre estan a la feina.

Igualment, pot servir perquè les persones de la ciutat que utilizin el vehicle elèctric per anar al lloc de treball el puguin deixar a la tornada carregant fins a l'endemà.

En el futur, es preveu crear nous punts de recàrrega , a mida que vagi creixent el nombre de vehicles elèctrics i híbrids endollables en circulació al municipi.

L'any 2021 està previst posar en funcionament tres nous punts de càrrega elèctrica als aparcaments municipals (mercat de Sant Jordi, Mercat Vell i plaça de Montserrat Roig) i la posada en marxa d'un punt de càrrega ràpida a Can Calderon.

Aquestes accions s'inscriuen en l'aposta de la ciutat per la transició energètica mitjançant l'ús de fonts d'energia renovables, la creació de comunitats energètiques i un nou model de mobilitat menys contaminant i més sostenible. És per tant, un nou pas en l'estratègia global per fer de Sant Boi una ciutat saludable i sostenible .


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades