ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 03:13:42 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaració institucional de l'Ajuntament en suport als treballadors i les treballadores de Premiumlab
23 llocs de treball estan en perill per la decisió de l'actual propietat de traslladar els laboratoris fora de Catalunya

12/30/2020

El Ple municipal ha aprovat amb el suport unànime de tots els grups polítics una declaració institucional en suport als treballadors i les treballadores de l'empresa santboiana Premiumlab.

La multinacional luxemburguesa Eurofins, nova propietària de Premiumlab des del passat mes de novembre, ha decidit desmuntar la divisió de laboratori de la companyia per traslladar la seva activitat fora de Catalunya. Aquesta deslocalització comportaria la pèrdua directa de 23 llocs de treball, el 64% del global de la plantilla , i tindria també un fort impacte en les empreses proveïdores.

La declaració institucional del Ple municipal expressa el suport unànim del consistori santboià i la seva determinació per ' acompanyar els treballadors i les treballadores en aquelles accions que creguin necessàries".

"És un primer pas per donar-vos suport i ajudar-vos a redreçar aquesta situació i minimitzar el seu impacte", ha dit l'alcaldessa, Lluïsa Moret, a una representació de la plantilla durant la sessió plenària telemàtica celebrada aquest dimecres dia 30 de novembre. Aquesta representació ha estat present a la sessió i ha posat de manifest la preocupació de totes les persones afectades.

L'anàlisi alimentària és a hores d'ara l'activitat principal de Premiumlab, empresa capdavantera en aquest àmbit. Els laboratoris de l'empresa santboiana han contribuït a situar Sant Boi i el Baix Llobregat com a referents d'innovació empresarial , com es va reconèixer l'any passat amb la concessió a Premiumlab del Premi a la Millor Iniciativa Empresarial durant la 14a edició dels Premis Delta.

L'Ajuntament considera fonamental protegir l'ocupació a Sant Boi, més que mai en el context actual. Els llocs de treball dels laboratoris de Premiumlab són, a més, ocupació de qualitat i directament vinculada a una aposta estratègica de ciutat com és l'activitat científica en l'àmbit de la salut.

El passat dijous 24 de desembre, l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la regidora d'Ocupació, Sensi Domínguez van mantenir a l'Ajuntament una primera trobada (a la fotografia) amb representants del personal afectat, per conèixer de prop la situació que viuen i expressar-los en persona el seu suport.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades