ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 02:59:27 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Centre d'Interpretació del Riu Llobregat obre les portes a la masia Can Julià
L'acte d'inauguració ha tingut lloc aquest diumenge

03/24/2014

El Centre d’Interpretació del Riu Llobregat, situat a la masia Can Julià de Sant Boi, s'ha inaugurat i ha obert les portes al públic aquest diumenge, dia 23 de març. L'equipament neix amb la vocació de ser un referent per al coneixement de l'ecosistema del tram baix del riu Llobregat (Martorell-El Prat).

L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència de l’alcalde, Jaume Bosch; el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Josep Puigdengolas, i la directora del Museu de les Aigües, Sònia Hernández. Més d'un centenar de persones ha visitat el nou equipament, que celebrava jornada de portes obertes, i ha assistit a continuació a un concert del grup Riu.

L'edifici, que s'ha rehabilitat, compta amb sales d'exposició i una sala polivalent per a activitats. Els visitants hi troben l' exposició permanent "Els equilibris del Llobregat per viure" . Els equilibris i desequilibris constants de la vida del riu centren el discurs de l'exposició, que compta a l'entrada amb una estructura mòbil que representa aquesta idea.

L'itinerari de la visita es distribueix en tres àmbits , representatius de les principals característiques del riu: Flueix (el riu és moviment), Transforma (el riu modifica l'entorn) i Acull (el riu crea i acull vida).

La visita està plantejada per transmetre tant continguts de divulgació com continguts més tècnics, mitjançant l'ús de materials com ara plafons, audiovisuals i elements interactius mecànics i digitals .

El Centre d'Interpretació del Riu Llobregat es pot visitar tots els diumenges al matí , de 10 a 14 hores ( visites lliures amb possibilitat d'autoguia). A més, per als dilluns s'organitzen visites concertades per a grups (principalment, centres educatius). La masia acollirà activitats de sensibilització i estudi del riu, trobades d'experts i estudiosos, seminaris i conferències, tallers educatius i un futur centre de documentació

L’obertura d'aquest equipament completa la Xarxa d’Equipaments per a la Sostenibilitat de Sant Boi , formada per quatre equipaments: Torre de la Vila (centre d’educació ambiental i estudi dels residus, 2003), Ermita de Sant Ramon (centre d’interpretació del paisatge, 2013), Can Palòs (casa de colònies i aula de natura, 2013) i Can Julià (centre d’interpretació del riu, 2014).

Així mateix, és un nou pas en el camí per apropar el Llobregat a la ciutadania i recuperar-ne l’ús públic . En els darrers anys, diverses actuacions (condicionament del camí del Sorral, passera des del nucli antic fins a la riba dreta del riu, passera entre Sant Boi i Sant Joan Despí) han permès configurar en l’àrea fluvial una xarxa de camins i ponts que permeten fer esport o gaudir respectuosament de la natura, a peu o amb bicicleta .

L'empresa Agbar ha dut a terme les obres de rehabilitació integral de la masia reforç de l’estructura, accessibilitat, recuperació de l’antiga façana) i les ha finançat mitjançant un conveni amb l’Ajuntament. També assumirà les visites concertades, amb personal del Museu de les Aigües de Cornellà. L’Ajuntament finançarà els subministraments, la neteja i manteniment de l’edifici i el personal d’atenció al públic dels diumenges al matí.

La masia està situada a la vessant est del puig del Castell, a només 300 metres del Llobregat . L’accés principal és al carrer de Bonaventura Calopa, 26. Uns jardins públics envolten l’edifici, que forma part del Catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Sant Boi.

Reserves per a grups i escoles

Tel.: 93 342 35 36 / 38

reserves@museudelesaigues.com

http://www.museuagbar.com/index.php


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades