ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 02:58:01 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sis alcaldes i alcaldesses signen un manifest per demanar un aeroport més responsable i sostenible
La reclamació s'ha formulat coincidint amb el desè aniversari del canvi de rol de les pistes

10/26/2016

Sis alcaldes i alcaldesses del territori han signat aquest dimecres, 26 d'octubre, un manifest en què proposen noves accions i demandes perquè l’aeroport esdevingui el més responsable possible amb les ciutats i poblacions de la seva àrea d’influència i contribueixi amb més intensitat a tenir un territori sostenible i de qualitat.

Han suscrit el manifest les alcaldesses i alcaldes de Gavà, Raquel Sánchez; Viladecans, Carles Ruiz; Sant Boi, Lluïsa Moret; Castelldefels, Candela López; Sitges, Miquel Forns,i el tinent alcalde de Begues, Jordi Montaña.

La signatura del document ha coincidit amb el desè aniversari del “canvi de rol de pistes” unes maniobres de gir dels avions en les operacions d’enlairament que van permetre minimitzar l’impacte acústic derivat de l’entrada en funcionament de la tercera pista.

Tot i la feina feta i els resultats positius dels últims 10 anys, els alcaldes i alcaldesses consideren que la situació respecte a l’impacte acústic de l’aeroport no és la que el territori demanda i que encara hi ha un notable marge de millora.

Els ajuntaments pensen que l’ampliació de la capacitat operativa de l’aeroport situa el territori en un escenari d’incertesa i debilitat que obliga a planificar els escenaris futurs tenint en compte els territoris per fer compatbile la qualitat de vida dels veïns amb l'equilibri i el consens territorial.

El manifest trasllada aquestes reivindicacions al Govern central perquè atendre-les sigui una de les primeres tasques dels nous ministres de Foment i de Medi Ambient.

Al manifest, els alcaldes plantegen com a opció maximitzar l’ús de la pista transversal i establir un sistema de compensacions directes als municipis pels impactes acústics, ambientals i territorials que pateixen. També destaquen la necessitat que el territori participi activament en les instàncies de decisió respecte a la gestió de l’aeroport .

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha dit que l’acte d’avui “simbolitza un nou rol i una nova manera de fer dels municipis, capaços d'articular-nos per treballar en reivindicacions justes i absolutament necessàries".

"Volem un aeroport responsable", ha afegit, "perquè fins ara som els municipis els que hem estat responsables institucionalment i també generosos a l’hora d’acollir grans infraestructures d’interès general que no han tingut en compte els interessos locals”.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades