ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/02/2022 01:37:51 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles reclamen que es reprenguin les obres de la variant de la C-245




Les alcaldesses i l'alcalde han celebrat una reunió per unir esforços en la reivindicació d'aquesta infraestructura estratègica per al país

12/02/2016

Les alcaldesses de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts i l'alcalde de Torrelles han acordat aquest dijous, dia 1 de desembre, reclamar conjuntament al Ministeri de Foment la represa de les obres de la variant de la carretera C-245, aturades pel Ministeri de Foment des de juliol de 2015, i que es planifiquin les mesures adients per reduir la important afectació que tindran sobre la mobilitat en aquests municipis.

Demanen que es reprenguin els treballs al més aviat possible, amb un calendari clar d'execució, sense més interrupcions i amb el compromís de mantenir informades les administracions locals afectades i d'incorporar millores que minimitzin l'impacte en el territori i les molèsties causades a la ciutadania.

També han decidit sol·licitar una reunió conjunta al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, i al diputat d'Infraestructures Urbanes i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, per demanar el suport d'aquestes dues institucions a les reclamacions del territori davant del menysteniment del govern de l'Estat.

Els acords s'han pres en els decurs d'una reunió celebrada a l'Ajuntament de Sant Boi . Hi han assistit l'alcaldessa d'aquesta ciutat, Lluïsa Moret; l'alcalde de Torrelles, Ferran Puig; l'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; i l'alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez.

Les alcaldesses i l'alcalde consideren que el retard d'anys en l'execució de les obres i la paralització actual són incomprensibles, i un exemple de mala gestió dels recursos públics, especialment tenint en compte que es tracta d' una infraestructura llargament reclamada i esperada , que permetrà millorar de forma significativa la mobilitat i la seguretat viària en un àmbit estratègic i de gran concentració de trànsit.

També opinen que l'execució de la infraestructura s'està gestionant amb opacitat, insensibilitat, menyspreu i deslleialtat al territori i a les institucions que el representen.

Així mateix, afirmen que el projecte s'ha executat des del primer dia amb desinterès i constants aturades i ralentitzacions que han comportat com a perjudici afegit el malbaratament de recursos.

La primera reunió al màxim nivell celebrada entre els quatre municipis afectats , on viuen 125.000 persones, ha permès establir un marc de cooperació i treball conjunt per a la reivindicació d'aquesta infraestructura i d'una nova etapa en el desenvolupament de les obres que sigui més respectuosa amb les institucions i la ciutadania afectades.

La trobada s'ha celebrat després de la finalització del període en què el govern estatal estava en funcions i el nomenament d' un nou ministre al capdavant del Ministeri de Foment , i davant la manca d'informació i compromís per part del govern de l'Estat que es pateix des de fa mesos.

Davant la prolongada paralització dels treballs de la variant, la situació ha esdevingut insostenible , en especial per al municipi de Sant Boi, però també de forma important per als altres municipis i ciutadania que necessiten aquesta infraestructures i pateixen diàriament els efectes de la paralització injustificable de les obres.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades