ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 03:32:49 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ministeri de Foment es compromet a reprendre a l’abril les obres de la variant




El director general de Carreteras ha mantingut avui una reunió a Sant Boi amb els municipis afectats, la Generalitat i la Diputació

02/24/2017

Sant Boi ha acollit avui una reunió clau per desencallar les obres de la variant de la C-245 i reduir les afectacions que ocasionaran en la mobilitat de la zona. El director general de Carreteras, Jorge Urrecho, s’ha compromès que el Ministeri de Foment reprendrà, el pròxim mes d’abril, les obres de connexió de l'autopista C-32 amb el cinturó del Litoral (variant de la C-245), paralitzades des de fa un any i mig. La intenció del Ministeri de Foment és, segons les seves paraules, que l’obra avanci el més ràpidament possible i sense més paralitzacions.

El representant del Ministeri de Foment ha adoptat aquests compromisos durant la reunió celebrada aquest divendres, dia 24 de febrer, amb les alcaldesses de Sant Boi, Lluïsa Moret; Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, i Sant Vicenç dels Horts, Mayte Aymerich, i l'alcalde de Torrelles, Ferran Puig. També hi han assistit el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el gerent de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo, entre altres responsables de les institucions esmentades.

La represa de les obres serà finalment possible un cop aprovada la modificació necessària del projecte original i la disponibilitat pressupostària per executar-lo. Aquesta modificació del projecte suposarà un increment de 7 milions d’euros sobre el pressupost inicial, que passarà de 50 a 57 milions d’euros.

Totes les parts han valorat com a molt positiva i necessària la col·laboració dels darrers mesos i han mostrat la voluntat que es continuï treballant de manera coordinada.

En la reunió d’avui s’han abordat, entre altres compromisos, un calendari d’execució, mecanismes per reduir la important afectació que les obres han de tenir en la mobilitat i la creació d’una comissió de seguiment i coordinació interinstitucional.

Calendari d’obres i talls de circulació

El director de Carreteras ha informat del calendari previst d’obres i talls de trànsit:

-Fase 1: abril-juny 2017: reinici de les obres i finalització de la fase 1 (actualment interrompuda).

-Fase 2: juliol-desembre 2017: reobertura de l’accés a Sant Boi des de la carretera C-245 (direcció Cornellà). Tancament a la circulació de vehicles de la sortida a la C-245 des de la BV-2002 a l’alçada de Sant Boi (direcció Viladecans). Obertura al trànsit de la part executada de la nova variant.

-Fase 3: gener-octubre 2018: fase decisiva de les obres, amb el tall de la circulació a la carretera BV-2002 a l’alçada de Sant Boi

D’acord amb aquest calendari, els treballs de construcció de la variant haurien de quedar enllestits abans de finalitzar l’any 2018.

Mesures alternatives

Durant la reunió s’ha reiterat per part de les alcaldesses i els alcaldes dels municipis afectats, la necessitat d’oferir alternatives viables per a la mobilitat de la zona, vista la important afectació que el tall de la BV-2002 comportarà quan es produeixi a principis de 2018.

Les principals mesures previstes pel Ministeri, que s’aniran preparant i executant durant l’any 2017, són:

-Adequar vies i facilitar mesures alternatives per agilitar les sortides de la ciutat de Sant Boi en direcció cap a Viladecans

-Semaforitzar provisionalment la ‘rotonda de les Ovelles’ de Sant Vicenç dels Horts (BV-2002) per afavorir una major fluidesa en aquesta rotonda i reduir l’afectació de la major càrrega de vehicles que haurà d’absorvir.

-Ampliar provisionalment amb un carril addicional de circulació el vial situat entre aquesta rotonda i l’A2 a l’alçada de Sant Vicenç dels Horts (passant de 1+1 a 2+1 carrils). Aquest itinerari es planteja com la principal via alternativa mentre durin les obres per als vehicles que circulen habitualment per la BV-2002 des de Santa Coloma de Cervelló, Torrelles i Sant Vicenç dels Horts.

Comissió de seguiment

El Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i els quatre municipis afectats per les obres han acordat la creació d’una comissió de seguiment interinstitucional per coordinar l’execució de les obres i els plans de mesures alternatives de mobilitat i transport públic per als mesos en què es duguin a terme. La comissió celebrarà una primera trobada durant la segona quinzena de març.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades