ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/27/2022 01:18:00 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Lluïsa Moret exigeix la reobertura del vial d'accés a Sant Boi si la represa de les obres de la variant no es resol aquest mes
Avui s'ha celebrat una reunió extraordinària per demanar explicacions al Ministerio de Fomento sobre els nous obstacles en l'execució del projecte

05/02/2017

Aquest dimarts, dia 2 de maig, s'ha celebrat a Sant Vicenç dels Horts una reunió extraordinària sobre la situació actual de les obres de la variant de la C-245, paralitzades des de fa vint mesos i amb noves dificultats per reiniciar-se . El Ministeri de Foment ha informat sobre la situació actual del projecte a les alcaldesses i l'alcalde dels municipis afectats i a representants de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. Totes aquestes institucions mantenen la unitat d'acció en relació a una infraestructura de gran importància per al territori.

Davant d'aquesta situació, els municipis han assegurat que el seu primer compromís és amb la ciutadania i han anunciat que prendran les mesures que calguin per solucionar la mobilitat quotidiana dels veïns i veïnes . El territori reclama que, si a finals d'aquest mes de maig no queda solucionada la represa de les obres, es reobri la circulació de vehicles al vial d'entrada a Sant Boi que actualment es troba tallat (venint des de Viladecans per la C-245).

A la reunió han assistit les alcaldesses de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, i l'alcalde de Torrelles de Llobregat, Ferran Puig; el cap de la demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Lluís Bonet; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, i el gerent de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Vicenç Izquierdo.

El representant de la Demarcació de Carreteres ha explicat que l'empresa adjudicatària de les obres, Isolux-Corsán, ha entrat en situació de preconcurs de creditors i no ha pogut assumir l'execució dels treballs en el termini previst (finals del mes d'abril). L'empresa té dues vies de solució per tal que es puguin reiniciar les obres, bé per mitjans propis o mitjançant la cessió d'aquest contracte a una altra empresa.

A finals de maig, l'empresa pública contractant (SEITT, SA), en cas que no s'hagi solucionat la situació actual per part de l'empresa adjudicatària, rescindirà el contracte amb Isolux-Corsán en el pròxim Consell d'Administració, per així iniciar un nou concurs d'adjudicació.

Les administracions treballaran durant aquest mes un full de ruta alternatiu del projecte per si es materialitza aquest escenari de nova adjudicació i les obres no es poden reprendre en un termini raonable. La comissió de seguiment es tornarà a convocar per al dia 22 de maig a Torrelles de Llobregat.

Durant la reunió també s'ha recordat el compromís adoptat pel Ministeri de Foment i la Diputació de Barcelona de conveniar un projecte comú per desdoblar el ramal de connexió entre la BV-2002 i l'autovia A2 i semaforitzar la 'rotonda de les Ovelles' de la BV-2002, actuacions que havien de realitzar-se un cop finalitzades les obres de la variant. La Diputació de Barcelona s'ha ofert a fer avançar l'execució de les obres de la rotonda i ha demanat que la realització dels dos projectes sigui simultània.

Els municipis reclamen mesures

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret,ha exigit que «en cas que durant el mes de maig no estigui solucionada la represa de les obres, es treguin els 'New Jersei' i es reobri amb la màxima celeritat possible el vial d'entrada a Sant Boi des de Viladecans que porta tallat durant tant de temps a la C-245». «Si hem d'anar a Madrid i exigir que ens rebi el director general de Carreteras del Ministerio de Fomento», ha afegit, «hi anirem».

L'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts,Maite Aymerich, ha dit que «aquest nou retard de les obres s'ha d'aprofitar, almenys, per establir un compromís formal que faci avançar les obres de desdoblament del ramal de connexió entre la BV-2002 i l'autovia A2».

L'alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, ha considerat que «l'entesa entre diferents administracions ha d'ajudar a la millora de la mobilitat en els nostres municipis i a millorar l'eficiència en l'execució dels projectes, i, en aquest sentit, el Ministeri de Foment ha d'actuar amb responsabilitat davant la situació injusta que està patint la ciutadania».

L'alcalde de Torrelles, Ferran Puig, ha dit que «un cop informada sobre la situació actual d'aquest projecte, la ciutadania de Torrelles em reclama que totes les obres previstes en l'entorn es facin de cop i que siguin definitives».


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades