ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/15/2022 02:57:36 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Pressupost Municipal 2018 prioritza l'atenció social i la millora de l'espai públic
Sant Boi es consolida com la gran ciutat catalana amb menys deute per habitant

12/27/2017

El Ple municipal ha aprovat aquest dijous, dia 22 de desembre, un pressupost de 89,7 milions d'euros per a l'any que ve. És un pressupost que prioritza l'atenció de les necessitats socials de la ciutadania local i la millora de l'espai públic.

INFOGRAFIES PRESSUPOST MUNICIPAL 2018

---ATENCIÓ A LES NECESSITATS SOCIALS

Malgrat que l'Ajuntament no ha incrementat els tipus dels principals impostos municipals, els comptes mantenen un any més l'esforç del govern municipal per donar cobertura a les necessitats socials bàsiques de les famílies més vulnerables de Sant Boi.

Es preveu, per exemple, destinar 3,1 milions d'euros al servei d'atenció domiciliària (2,6 per a persones dependents i la resta per a persones amb necessitats de caràcter social).

L'Ajuntament destinarà més de 875.000 euros a ajuts econòmics a famílies per fer front a despeses d'alimentació, lloguer i subministrament de l'habitatge, entre altres.

El pressupost també preveu 360.000 euros per a ajudes i incentius relacionats amb el lloguer social . Com a novetat, es destina una partida de 91.000 euros per contribuir a l'oferta de 12 places de llar residència per a persones amb discapacitat.

---MILLORA DE LA NETEJA I DE L'ESPAI PÚBLIC

L'altra gran prioritat del Pressupost Municipal 2018 és donar continuïtat a l'esforç per millorar la neteja i l'espai públic que l'Ajuntament va iniciar amb la renovació del model de recollida de residus domiciliaris.

La quantitat pressupostada específicament per a la neteja viària ascendeix globalment a més de 3 milions d'euros . Les actuacions de manteniment i millora de la via pública i l'espai públic sumen 2,1 milions d'euros més.

Com a fet destacable, augmenta la partida destinada al sanejament de la xarxa de clavegueram i es reforça la realització de projectes per donar resposta a queixes i suggeriments de la ciutadania relacionades amb el manteniment de petits desperfectes en l'espai públic.

El pressupost d'inversions afegeix a aquest esforç partides per valor d'1,2 milions d'euros per a altres actuacions de manteniment de l'espai públic, com per exemple millores en les àrees de jocs infantils i obres de repavimentació de carrers i accessibilitat.

---ALTRES REPTES i NOVETATS

Altres reptes del govern municipal que hi queden reflectits són la promoció de l'educació, la cultura i la millora de les capacitats i les oportunitats de la població, el suport a la competitivitat econòmica del territori i a la creació d'ocupació o la millora de l'entorn natural i la promoció de la sostenibilitat.

Altres novetats destacables del Pressupost 2018 són:

-Augment del 17% en els recursos destinats a les escoles bressol i del 14% en la partida destinada a projectes educatius (creació del programa d'absentisme escolar i ampliació del programa Obrim l'Escola per obrir patis escolars per a ús comunitari fora dels horaris lectius)

-Aportació de 100.000 euros al Programa Operativo de Empleo Juvenil (POEJ), destinat a la formació ocupacional i la millora de l'ocupabilitat de joves amb baix nivell de qualificació.

-Increment de 100.000 euros en la partida per a la gestió de la recollida de la via pública d'animals sense lligar

-Aportació de 100.000 euros a la remodelació del Complex Esportiu Pau Gasol

-Partida de 150.000 euros per a la millora de l'entorn natural (camins veïnals agrícoles i forestals)

---REDUCCIÓ DEL DEUTE

L'Ajuntament continua apostant per la reducció progressiva del deute municipal . L'esforç realitzat al llarg de més de cinc anys per no demanar cap crèdit ha convertit Sant Boi en la gran ciutat catalana amb menys nivell d'endeutament per habitant (comptant les 14 ciutats amb una població superior a 75.000 persones).

Segons les previsions, l'any 2018 el deute viu disminuirà en 3,7 milions d'euros (-20%). D'aquesta manera, en vuit anys l'Ajuntament haurà reduït el seu deute a menys una tercera part del que tenia l'any 2010 i haurà situat la seva càrrega financera en un 20% dels ingressos corrents, molt per sota del límit del 75% que autoritza la normativa.

El pressupost s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC i ICV-EUiA-ME-E), l'abstenció de GdSB-CUP-PA el vot en contra de C's, ERC-AM, PP i i CiU-AG).

Les principals xifres del Pressupost Municipal

Pressupost global (Ajuntament + empreses municipals): 89,7 milions d'euros

Principals despeses

-Espai públic i neteja: 12,8 milions d'euros

-Atenció social, ocupació i habitatge: 10,6

-Educació i cultura: 9,5

-Seguretat: 7,3

-Territori, empresa i comerç: 6,0

-Entorn natural i medi ambient: 3,3

Inversions

3,3 milions d'euros

(1,2 milions destinats a actuacions de millora i manteniment de l'espai públic)

Deute

Previsió de crèdits 2018: 0 euros

Reducció del deute viu 2018: -3,7 milions d'euros (-20%)

Deute viu previst al final de 2018: 14,8 milions d'euros (2011: 50,8 milions / 2014: 30,9 milions)

Càrrega financera prevista: 20% (límit legal autoritzat: 75%)

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades