ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/02/2022 12:35:54 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi posa en servei un Punt d'Informació i Assessorament LGTBI+
L'Ajuntament prioritza els drets de les persones LGTBI

01/29/2018

El Punt d'Informació i Assessorament LGTBI+ té com objectiu oferir atenció a les persones LGTBI+ i a totes aquelles que s'hi adrecin per qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere. El servei es posa en funcionament aquest dimarts, dia 30 de gener, per oferir informació i facilitar la realització de tràmits o la denúncia de casos de discriminació, donant suport específic i si cal, adreçant les persones a altres serveis del territori.

El Punt d'Informació i Assessorament LGTBI+ es trobarà a les dependències municipals de Can Jordana (Centre de Recursos i Documentació de les Dones) i Can Massallera (Servei d'Informació Juvenil El Punt). L'atenció es donarà en horaris de matí o tarda. La informació del servei es pot consultar a Sant Boi és diversa .

La Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals té com un dels objectius vetllar per la protecció dels drets de les persones LGTBI. És en aquest sentit que neix el Punt d'Informació i Assessorament LGTBI+ . Aquest servei, que s'ofereix des de l'Ajuntament, és possible gràcies a l'acord entre la Direcció General d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Compromís municipal

Catalunya compta des de l'any 2014 amb una de les legislacions més avançades d'Europa en relació a les persones LGTBI, gràcies a l'aprovació de la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L'Ajuntament de Sant Boi es va sumar a aquest compromís amb una aposta decidida pel desplegament de polítiques LGTBI.

Diagnosi de les realitats LGTBI

Una de les accions més destacades ha estat la realització d'una diagnosi sobre les realitats LGTBI a Sant Boi, que va presentar els resultats inicials el passat mes de juny. Aquesta diagnosi es va fer a partir en el marc de la campanya Sant Boi és diversa, una iniciativa pionera presentada el mes de març de l'any passat amb un autobús contra l'homofòbia com a reclam i una interpel·lació a la ciutadania amb missatges com 'Carn o peix?', 'Blau o rosa?' i 'Dolç o salat?'.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades