ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 03:29:36 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Consell d'Adolescència de Sant Boi elaborarà una guia d'educació sexual
31 adolescents de la ciutat integren aquest òrgan de participació constituït ara fa un any

12/18/2019

Per encàrrec de l'Ajuntament, el Consell Local d'Adolescència de Sant Boi elaborarà durant els propers dotze mesos una guia sobre educació sexual per a adolescents. Aquesta tasca donarà resposta a una de les principals demandes de les persones d'aquesta franja d'edat recollides mitjançant una enquesta.

Aquest dimarts, dia 17 de desembre, s'ha celebrat l' acte de renovació del Consell Local d'Adolescència, un organisme que es va constituir ara fa exactament un any.

31 adolescents de la ciutat en formen part en l'actualitat. Són alumnes dels instituts de Sant Boi, membres d'entitats socioeducatives i de lleure i exintegrants del Consell Local d'Infància que voluntàriament han volgut participar també en la posada en marxa d'aquest altre òrgan de participació i estendre en el temps el compromís amb la seva ciutat.

Durant l'acte, s'ha fet balanç de la feina feta durant el primer any de funcionament . El grup d'adolescents ha creat un logotip del Consell Local d'Adolescència i ha participat al pregó de la Festa Major 2019 i a l'encesa de l'enllumenat nadalenc.

També han recollit, per encàrrec del govern municipal, les necessitats i interessos dels i les adolescents de Sant Boi mitjançant una enquesta que han emplenat un total de 300 joves de la ciutat d'entre 12 i 18 anys.

Entre les principals demandes manifestades hi havia la millora dels espais verds, el reforç de la informació rebuda en matèria d'educació sexual o la posada en marxa d'espais per a activitats esportives i de lleure específics per a adolescents ('parkour', per exemple).

Participació d'infants i adolescents

L'Ajuntament de Sant Boi impulsa des de l'any 2015 la participació d'infants i adolescents, com a ciutadania activa i de ple dret, en els temes de la ciutat que afecten les seves vides. El març de 2015 es va constituir el Consell Local d'Infància i el desembre de 2018, el Consell Local d'Adolescència.

El primer s'ha consolidat ja com un agent actiu en la transformació i la millora de Sant Boi, especialment pel que fa al disseny de noves àrees de joc infantil. El segon comença ara a exercir aquest mateix paper.

Els centres de secundària amb representació al Consell Local d'Adolescència són: Camps Blancs, Marianao, Rafael Casanova, Joaquim Rubió i Ors, Ítaca, Pedagogium Cos, Salesians i Sant Josep. Pel que fa a les entitats socioeducatives i de lleure, hi tenen representació Esplai Arrels, Centre Obert Ginkgo, PES Sant Boi, Esplai Eixida i Centre Obert Lola Anglada, Fundació Marianao, Federació d'Entitats Els Garrofers, i AEiG Sant Ramón Nonat.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades