ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 04:06:51 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi, primera localitat catalana que aprova adequar els formularis a la diversitat afectiva, sexual i de gènere
La ciutat és referent en el desenvolupament de polítiques LGTBI+

05/04/2020

Els formularis de l'Ajuntament de Sant Boi s'adequaran a la diversitat afectiva sexual i de gènere. El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la instrucció municipal que ho farà possible. Serà un nou avenç cap a una administració més inclusiva i un Sant Boi més inclusiu.

La nova instrucció, que es basa en l'elaborada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, farà que els documents administratius de l'Ajuntament siguin més inclusius, trencant amb el binarisme home-dona, reflectint les diferents identitats de gènere i incorporant la diversitat de models de família presents en la societat actual.

L'Ajuntament incorporarà als seus formularis, per exemple, la possibilitat d'utilitzar el nom sentit (nom del gènere amb què s'identifica una persona mentre no pugui tramitar el canvi del nom que consta al DNI).

Amb la mesura aprovada al Ple municipal, Sant Boi continua mostrant-se com un municipi pioner en el desenvolupament a escala local de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per tal de garantir el dret de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI) i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

L'Ajuntament de Sant Boi ha fet una aposta decidida pel desplegament de polítiques LGTBI, que s'ha traduït ja en l'aprovació del I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, la creació d'un Punt d'Informació i Assessorament LGTBI+ (2018) i la realització de la campanya Sant Boi és diversa , entre altres accions.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades