ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 03:14:55 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple aprova per unanimitat el Pacte de Ciutat per a un nou impuls social i econòmic de Sant Boi
Els grups municipals es comprometen a treballar conjuntament per sumar-hi els esforços de tota la ciutat

08/01/2020

Per unanimitat, el Ple municipal ha aprovat el Pacte de Ciutat per a un nou impuls social i econòmic de Sant Boi. Davant la situació excepcional generada per la COVID-19, aquest document de consens formalitza la voluntat d'unir els esforços de tota la ciutat per combatre els efectes socials i econòmics de l'emergència sanitària.

Amb una dimensió econòmica i una dimensió social, el Pacte de ciutat serà un instrument de corresponsabilitat per lluitar contra les desigualtats que la pandèmia ha aprofundit i facilitar que les persones, les famílies, els comerços i les empreses de Sant Boi puguin refer els seus projectes durant els pròxims anys sobre unes bases sòl·lides de benestar i creixement col·lectiu .

El document, aprovat aquest dijous, dia 30 de juliol, amb el vots favorables de tot el consistori, identifica inicialment quatre palanques de transformació per afermar aquestes bases: la digitalització, la innovació, la sostenibilitat i la salut i la cultura de la cura.

Un cop aprovat aquest Pacte de Ciutat, el següent pas serà la pròxima constitució d'un grup promotor que aplegarà representants de totes les formacions polítiques presents al consistori, agents socials i econòmics, entitats ciutadanes i membres de la comunitat acadèmica i científica. Una de les funcions d'aquest grup promotor serà promoure l'adhesió del màxim nombre possible d' agents socials i econòmics de Sant Boi.

Els continguts del Pacte de Ciutat es desenvoluparan de manera col·laborativa, mitjançant comissions de treball sectorials i multidisciplinars a partir d’una metodologia d'agendes compartides . Al web municipal es recolliran aportacions de la ciutadania i també es crearà un observatori de dades obertes per mesurar i analitzar l'impacte de la crisi en el municipi i la incidència de les mesures que s'adoptin per combatre-la.

El document recull la voluntat d'aconseguir la implicació d'altres institucions per obtenir suport institucional i recursos que ajudin a fer realitat els objectius d'aquest pacte (Consell Comarcal del Baix Llobregat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Govern de l’Estat i institucions europees).


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades