ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 03:08:59 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una cadira de rodes innovadora, projecte guanyador de la segona edició de Sant Boi Talent
450 alumnes de secundària de la ciutat han participat en aquesta iniciativa per al foment de l'emprenedoria

10/15/2020

Aquest dijous s'han donat a conèixer, en una gala final en format telemàtic, els equips guanyadors de la segona edició de Sant Boi Talent. Han estat finalistes 20 equips (40 alumnes), d'un total de 450 nois i noies, alumnat de secundària i batxillerat de la ciutat. La iniciativa, creada i dirigida per Talent Factory i impulsada per l'Ajuntament de Sant Boi, té com a objectiu fomentar entre els i les estudiants els valors de l'emprenedoria.

Gala final Sant Boi Talent

Projectes guanyadors

El projecte guanyador ha estat GIMA, presentat per Maite García i Gisela Mészáros,del col·legi Sant Josep. Es tracta del disseny d'una cadira de rodes innovadora que ofereix total autonomia per a persones amb mobilitat reduïda. Les joves han comptat amb l'ajuda del seu mentor, Davit Civit, d'Agesem.

El segon premi ha estat per My friend TINA(Technological Innovated Neutral Adviser), presentat per Irati Barragán i Jana Valle, de l'escola Llor. El projecte desenvolupa la idea d'un robot adaptat a les necessitats de persones amb transtorn d'autisme. La seva mentora ha estat Maria Jesús Martín, d'AV Intram.

El tercer classificat ha estat Ghostling, un aplicatiu adreçat als i les joves per detectar i oferir suport en casos d'assetjament escolar (bullying) a les escoles i instituts. El projecte ha estat presentat per Laura Delgado i Lucía Rañé, de l'Institut Rubió i Ors. El seu mentor ha estat Albert Nadal, de BMW.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret ha felicitat als nois i les noies participants, a les empreses mentores i col·laboradores i als centres educatius i ha recordat que "des de les polítiques públiques hem de donar suport a aquestes iniciatives. Les aliances són fonamentals per treballar la innovació i els reptes".

Premis

El primer premi, patrocinat per Aigües de Barcelona i BMW Barcelona Premium, consisteix en un viatge a Silicon Valley per visitar les empreses més importants en els sectors més innovadors. L'equip guanyador del segon premi, patrocinat per Ceetrus, viatjarà a Brussel·les per conèixer les institucions europees i el món de l'emprenedoria de la ciutat i les terceres classificades faran una visita a l'ecosistema emprenedor de Barcelona. Si les condicions sanitàries ho permeten, els viatges es realitzaran l'any que ve.

Mentors i col·laboradors

19 empreses de Sant Boi han participat com a mentores en aquesta edició de Sant Boi Talent: Accura Sant Boi, Asas System, Asegem, AV Intram, Avantgrup, BMW, Carhaus, Ceetrus, Done by Deer, Big Mat Garro, Hotel NH, Laboratorios Ordesa, Naeko Logistics, Promerca, Renault Ros, Restaurant Marimorena, Saavedra, Sintagmia i Turiauto.

L'alcaldessa lliurarà presencialment els premis als equips guanyadors el 28 d'octubre.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades