ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/01/2022 03:21:22 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi compta amb un nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista
Aquest recurs d'abast comarcal ofereix atenció integral a dones, noies i criatures que pateixen violència masclista

11/24/2020

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, han visitat aquest dimarts, dia 24 de novembre, a Sant Boi de Llobregat les instal·lacions del nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) en violència masclista.

Es tracta d'un recurs especialitzat d'abast comarcal que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones i noies que han patit o pateixen situacions de violència masclista, com també a les seves filles i fills a càrrec. El servei compta amb un equip de 9 professionals amb titolacions en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, per tal de poder oferir una atenció integral.

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha valorat el nou servei "perquè facilitarà que les dones de la nostra ciutat que pateixin violència masclista tinguin un servei d'atenció integral més a prop, com també les dones d'altres municipis del voltant". L'alcaldessa ha destacat "el treball conjunt i la suma d'esforços entre institucions per un objectiu comú com és l'erradicació de la violència masclista".

L'elecció de Sant Boi, per part de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, com a seu d'aquest servei comarcal és un reconeixement a la trajectòria de la ciutat en les polítiques de lluita contra la violència masclista, que ha estat històricament pionera amb accions com la creació d'un circuit local d'atenció a les víctimes de violència (1999) o d'un servei d'atenció a infants víctimes de violència (2018).

El nou SIE de Sant Boi, el segon del Baix Llobregat, cobrirà principalment la zona Centre de la comarca (Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern) i, juntament amb el SIE de Sant Feliu, donarà servei també a les zones Nord i Delta.

Actualment, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat compta amb 16 SIE a tot Catalunya . Tres es posen en servei aquest més de novembre: el de Sant Boi de Llobregat i els de Terrassa i Figueres. En conjunt, de l'1 de gener al 15 de novembre de 2020, els SIE han atès a tot Catalunya 6.141 dones i 1.412 fills i filles.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades