ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/02/2022 01:34:35 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La fusta de les muntanyes de Sant Boi ja escalfa els equipaments de La Parellada
Entra en funcionament la xarxa de calor amb biomassa instal·lada per l'Ajuntament amb el suport de l'AMB

12/09/2021

Sant Boi ja compta amb una caldera de biomassa que escalfa l'aigua de les dutxes i de la piscina i proporciona calefacció a l'escola, el poliesportiu i els vestidors del camps de futbol de La Parellada. És una de les tres calderes instal·lades amb el suport de l'AMB a municipis del Baix Llobregat.

L'AMB ha donat suport per a la instal·lació de calderes de biomassa a Sant Boi, Pallejà i Corbera amb una triple estratègia: potenciar la gestió forestal de les muntanyes del Baix, impulsar les energies renovables en un procés d'economia circular i reaprofitar i optimitzar recursos econòmics a les arques públiques.

Aquests aparells constitueixen una xarxa de calor que subministra energia per tenir aigua calenta i per a les calefaccions. En el cas de Sant Boi, es dona servei als equipaments de la zona de La Parellada. El seu cost ha estat finançat per l'AMB (60%) i l'Ajuntament (40%)

La caldera funciona amb estella forestal generada per l'aprofitament dels excedents de la poda de l'arbrat, el manteniment de les franges de protecció contra incendis i el conjunt de les tasques que es fan per afavorir un creixement sostenible de les àrees de bosc del municipi.

La xarxa de calor de Sant Boi té una potència de 500 kW i climatitza una superfície de 7.800 m2(inclosa la piscina coberta del poliesportiu). Amb el seu funcionament s'estalviaran 100.000 m3de gas natural l'any i les emissions de CO2es reduiran en 200 tones anuals. A més, el funcionament generarà un estalvi anual de més de 52.000 euros per a les arques municipals.

Al sector d'equipaments de La Parellada conflueixen diversos projectes rellevants impulsats per l'Ajuntament per promoure l'eficiència energètica, l'autoconsum fotovoltaic compartit i la biomassa. Per aquest motiu, La Parellada serà en el futur el primer sector climàticament positiu de Sant Boi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades