ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/02/2022 12:54:47 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Oficina Municipal d'Atenció a les Persones (OMAP) de Sant Boi fa 25 anys
Un dels reptes del moment actual és acompanyar la ciutadania en la transformació digital

12/02/2021

El dia 2 de desembre de 1996 va entrar en funcionament l'OMAP de Sant Boi.  Vint-i-cinc anys i tres milions de tràmits després, l'OMAP ha esdevingut un punt de referència per a la ciutadania local i el seu model ha inspirat la reorganització dels serveis d'atenció al públic de molts ajuntaments. En l'actualitat, els seus principals reptes són oferir una atenció integral a la ciutadania, adaptar-se a les seves necessitats i acompanyar-la en el procés de transició digital.

Al llarg de la seva història l'OMAP ha atès 2,1 milions de ciutadans i ciutadanes, i ha realitzat més de 3 milions de tràmits i gestions.  Actualment s'hi atenen una mitjana de 350 persones al dia (presencialment, per telèfon o telemàticament) i es fan una mitjana de 500 tràmits diaris.

L'Ajuntament va fer en el seu dia una  aposta pionera  per una finestreta única d'informació, gestió i tramitació amb horari ininterromput de matí i tarda, personal especialitzat en atenció al públic i un servei més àgil, més còmode, més amable i personalitzat. Aquella aposta va permetre evolucionar des de la mentalitat burocràtica que havia caracteritzat l'administració en anteriors etapes fins a la consolidació d'un servei orientat a donar resposta a les necessitats de les persones.

En els darrers anys, el gran repte de l'OMAP és la  transformació digital  i l'acompanyament a la ciutadania en els processos de tramitació electrònica, donant a conèixer els diferents certificats digitals i facilitant al màxim la relació telemàtica amb les diferents administracions i entitats privades.

Des de 2016 fins ara, el nombre d'atencions telemàtiques s'han multiplicat exponencialment i les atencions telefòniques s'han triplicat. També s'ha generalitzat l'ús de la  cita prèvia . Des de l'oficina municipal s'ofereix el suport necessari perquè els tràmits es puguin fer de forma electrònica, garantint aquest dret de la ciutadania i evitant desplaçaments innecessaris.

L'adaptació a les circumstàncies de  la pandèmia  ha estat un altre gran repte per a l'OMAP. Durant el període de confinament va ser un punt de referència en l'atenció telefònica i telemàtica a la ciutadania, i a final del mes de maig del 2020 ja va reobrir les portes per oferir atenció presencial a totes les persones que en necessitaven, tant per relacionar-se amb l'Ajuntament com amb altres administracions. L'atenció s'ha dut a terme en tot moment garantint les mesures de prevenció sanitària.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades