ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

03/23/2023 08:35:18 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament inicia els treballs per completar la renovació de l'enllumenat públic amb LED i telegestió intel·ligent
La ciutat estalviarà 410.000 euros l'any gràcies a la substitució de 7.301 punts de llum i la instal·lació de telegestió als quadres de comandament

05/27/2022

Els treballs per completar la renovació de la xarxa d'enllumenat de Sant Boi han començat. El projecte és un nou pas decisiu per a la transformació de l'espai públic, el procés de transició energètica que viu la ciutat i l'avenç cap a un model de gestió urbana amb paràmetres 'smart city'.

El projecte de millora energètica i ambiental de l'enllumenat públic comportarà la substitució de 7.301 punts de llum (el 70% dels que hi ha al municipi) i completarà el canvi a tecnologia LED de la totalitat de la xarxa local. També es renovaran 148 quadres de comandament. Els treballs s'executaran en diferents fases i comprovacions 'in situ' mitjançant estudis de mesurament de la llum.

Totes les llumeneres amb làmpada de vapor de sodi, mercuri o inducció es canviaran per llumeneres amb làmpada de díode emissor de llum (LED). Les llumeneres LED són més eficients , necessiten menys manteniment, tenen millor reproducció cromàtica (més similar a la llum diürna) i causen   menys contaminació lumínica.

Transformació de l'espai públic

La incorporació de tecnologia LED i sistema de telegestió al 100% de la xarxa d'enllumenat constituirà una nova fita en el procés de transformació de l'espai públic a Sant Boi (com abans ho han estat les noves piscines d'estiu de La Muntanyeta o la integració urbanística de la plaça de la República en l'eix cívic i comercial de la ciutat). L'espai públic guanyarà en sostenibilitat, qualitat, confort i seguretat.

Transició energètica

Serà també un pas de gegant en l'aposta que ha fet la ciutat per la transició energètica i la lluita contra l'emergència climàtica, que es traduirà en un estalvi global de més de 410.000 euros : 300.000 euros en la factura elèctrica (-63% de consum) i 110.000 euros per la reducció dels costos de manteniment (-28%). També disminuirà en 1.300 tones anuals el volum de CO2alliberat a l'atmosfera.

En el camí cap a l'smart city

Aquesta és també la principal actuació prevista a curt termini en el camí de Sant Boi cap a un entorn urbà amb paràmetres 'smart city'. Els nous quadres de comandament de l'enllumenat incorporaran un sistema de telegestió amb comunicació 4G, la qual cosa permetrà una gestió intel·ligent: ajust de l'horari d'encesa carrer per carrer, detecció preventiva d'avaries, monitorització d'incidències a temps real...

La renovació de l'enllumenat està cofinançada en un 50% mitjançant fons europeus FEDER (a través de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía -IDAE- del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico). Segons les previsions, els treballs podrien finalitzar a principis de 2023.

Durant els darrers anys, l'Ajuntament ja ha anat renovant la xarxa d'enllumenat públic, incorporant tecnologia LED a les zones de nova urbanització, els projectes de reurbanització i els carrers de major afluència de persones. Aquest projecte permetrà passar de cop del 30% al 100% de la xarxa amb tecnologia LED .


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades