ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2023 06:00:20 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La Generalitat premia Sant Boi per un projecte innovador per a la resolució pacífica de conflictes en l'àmbit escolar
L'Ajuntament ha guanyat el Premi ADR Justícia 2022 a la millor iniciativa d'una administració pública en aquest àmbit

09/16/2022

Un projecte de l'Ajuntament de Sant Boi ha guanyat el Premi ADR Justícia 2022 a la millor iniciativa d'una administració pública en matèria de mediació o altres mètodes de resolució de conflictes. El projecte guanyador ('Irrupció restaurativa: creació d'aules immunològiques davant el bullying') facilita a la comunitat escolar eines per abordar els conflictes abans, durant i després que es produeixin.

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya va crear els Premis ADR l'any 2017 amb l'objectiu d'estimular en la pràctica la millora de la resolució alternativa de conflictes i disputes. Anualment, els guardons reconeixen les millors iniciatives impulsades tant des del sector públic com des del sector privat, així com tesis doctorals, treballs de recerca, publicacions acadèmiques i accions comunicatives sobre aquesta mateixa temàtica.

Resolució i llista de guardons

L'Ajuntament de Sant Boi ha guanyat en aquesta edició el premi a la Millor iniciativa d'una administració pública , gràcies a un projecte en què col·laboren el Servei Municipal de Mediació i Restauració Comunitària, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. L'acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el pròxim mes de gener.

El projecte 'Irrupció restaurativa' aposta per una metodologia innovadora a l'hora d'abordar la problemàtica del 'bullying' i les violències escolars, oferint un acompanyament permanent a tota la comunitat educativa (alumnat, famílies, docents, personal administratiu..). La metodologia combina accions 'immunològiques' (com tallers preventius a les aules) amb accions 'quirúrgiques' per abordar situacions concretes (com ara 'entrevistes afectives', 'cercles de diàleg' o 'conferències de pau').

La finalitat última és que cada aula estigui capacitada per resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogada , tot prioritzant l'enfortiment dels llaços comunitaris, la reparació dels danys i la restauració de les relacions que puguin haver quedat malmeses.

Els resultats obtinguts pel projecte des de la seva posada en marxa són molt satisfactoris, amb un nivell d'èxit del 97,8% (134 conflictes resolts amb acord sobre un total de 137 casos abordats en dos anys i mig).

Sant Boi ha estat històricament un municipi pioner a Catalunya en matèria de mediació comunitària i en l'aplicació de mesures alternatives a la sanció com a eina reparadora. El projecte 'Irrupció restaurativa' ja va obtenir l'any 2021 el premi a la millor iniciativa de la promoció de la convivencia escolar (per a municipis de més de 20.000 habitants) concedit pel Ministerio de Educación y FP i la FEMP.

A més, aquest projecte forma part del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades