ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 04:02:12 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La ciutat inaugura un Centre d'Acollida per a Persones Refugiades
Gràcies a la col·laboració de Creu Roja, el Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni i l'Ajuntament, amb el suport del Rotary Club

11/10/2022

Creu Roja, el Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni i l'Ajuntament de Sant Boi -amb el suport del Rotary Club 'Satèl·lit de Sant Boi- posen en marxa a la ciutat un Centre d'Acollida per a Persones Refugiades. El nou equipament, que entrarà en servei al llarg d'aquest mes de novembre, es destinarà de forma preferent a dones i infants, inicialment d'Ucraïna. La capacitat màxima és per a 40 persones.

La posada en funcionament d'aquest nou centre, ubicat a un edifici de l'hospital Benito Menni, referma la condició de Sant Boi com a Ciutat Refugi i la vocació assistencial i de servei a la comunitat de les institucions i empreses que l'impulsen.

L' acte d'inaguració ha comptat amb la presència de la superiora de Benito Menni, Germanes Hospitalàries, Teresa Iñíguez; el gerent de Benito Menni CASM, Joan Orrit; la presidenta provincial de Creu Roja, Lídia Lanuza; l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la governadora del Districte 2022 de la Fundació Rotaria, Ingrid Steinhoffi.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret , ha considerat aquest projecte com “el fruit d’una feina de molts mesos i de moltes persones”, basada en “la manera en què fem les coses a Sant Boi, a partir de la complicitat i la suma d’esforços per millorar la vida de les persones, en especial les més vulnerables”.

En aquest cas, ha dit "per acompanyar persones que han hagut d'abandonar forçosament el seu país, perquè puguin tenir un lloc per cobrir les necessitats bàsiques de la seva vida quotidiana i dur a terme el procés de recuperació dels impactes emocionals que han sofert".

Un ecosistema col·laboratiu

Benito Menni CASM, amb la seva participació en aquesta iniciativa, amplia l'abast de les seves actuacions més enllà de la tasca vinculada a la salut mental i obre les portes del seu recinte per acollir i acompanyar persones refugiades en situació de vulnerabilitat.

Creu Rojas'encarrega de la coordinació d'aquest centre a Sant Boi, com l'organització que ha estat al capdavant dels programes d'acollida a Catalunya i a Espanya des de l'inici de l'emergència. En aquest temps, el dispositiu especial d'acollida i emergència ha proporcionat a Catalunya un allotjament temporal a més de 3.200 persones a 41 municipis.

L'Ajuntamenti diferents agents del territori han configurat a la ciutat de Sant Boi al llarg dels darrers anys un potent ecosistema col·laboratiu. El Centre d'Acollida per a Persones Refugiades és un fruit més d'aquest ecosistema i expressa un compromís global de ciutat davant l'emergència que viu Ucraïna.

Fundació Rotariaaporta al nou centre el mobiliari i els elements de parament de la llar per un valor global de 25.000 dòlars, gràcies a la tasca del Rotary Club 'Satèl·lit de Sant Boi'.

Sant Boi, Ciutat Refugi: una estratègia global d'acollida

Sant Boi es va declarar Ciutat Refugi l'any 2015, tot fent explícit d'aquesta manera el seu compromís amb les persones refugiades. Des d'aleshores, diferents agents han treballat en col·laboració amb l'Ajuntament en una estratègia d'acollida integral. La posada en marxa del Centre d'Acollida per a Persones Refugiades és un pas decisiu en el marc d'aquesta estratègia.

Sant Boi, una ciutat compromesa amb la població d'Ucraïna

L'emergència generada per la invasió d'Ucraïna, que el Ple Municipal va condemnar el 24 de febrer de 2022 amb una declaració institucional, ha mobilitzat la ciutat amb diferents iniciatives i amb la voluntat d'acompanyar i donar suport a les persones d'Ucraïna (acollida a domicilis, aportacions econòmiques i de materials, etc.).

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades