ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/21/2023 06:39:42 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


400 persones de Sant Boi ja fan servir el servei de bicicleta metropolitana compartida AMBbici
L'estació d'FGC Sant Boi és la segona més utilitzada dels sis municipis on s'ha posat en marxa el servei

03/27/2023

El nou servei de bici metropolitana compartida, l'AMBici, ha tingut una molt bona acollida a Sant Boi. Més de 400 persones de la ciutat s'han registrat com a usuàries dos mesos després de la seva entrada en funcionament. Sant Boi és una de les tres localitats amb més persones usuàries, juntament amb Cornellà i El Prat, i l'estació situada a l'estació d'FGC és la segona amb més usos de totes les que han entrat en servei.

L'AMBbici, creat per l'AMB i gestionat per TMB, "està superant les nostres expectatives inicials", ha afirmat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, durant la presentació d'un primer balanç del servei als mitjans de comunicació. "Esperem que, un cop implantat als 15 municipis, esdevingui un punt d’inflexió per a l’ús de la bicicleta a l’àrea metropolitana ”, ha afegit.

L'AMBici va entrar en servei el 30 de gener del 2023 a Sant Boi, El Prat, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Des d'aleshores ha superat les 2.700 persones usuàries, de les quals el 15% són de Sant Boi, on hi ha 10 estacions amb 110 bicicletes actives. A la nostra ciutat, la dinàmica dels desplaçament és majoritàriament a l'interior del propi municipi (92%).

De les 66 estacions actives actualment als sis municipis, les que tenen més usos són El Parador (Sant Just), FGC Sant Boi i FGC Cornellà Riera, per aquest ordre. Les primeres dades corroboren l’èxit d’integració de l’AMBici amb el sistema del transport públic metropolità; de fet, de les deu estacions més utilitzades durant els primers dos mesos, sis corresponen a intercanviadors de transport públic.

En les pròximes setmanes, aquest servei pioner a Europa per impulsar una mobilitat metropolitana saludable i sostenible es posarà en marxa al Barcelonès nord i a més municipis del Baix Llobregat (concretament Viladecans, Gavà, Castelldefels i Molins de Rei). Un dop desplegat, arribarà a 15 localitats i a 2.600 bicis.

L'abonament per a l' ús conjunt de l'AMBici i el Bicing ja es pot adquirir. La de Zona Universitària-Diagonal és la primera estació activa de transferència entre els dos serveis.

Donar-se d'altaTarifes

Tarifes


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades