ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/05/2023 04:58:09 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El projecte 'Joventut esportiva, societat activa' planteja l'activitat física i l'esport com a eines d'integració social
Sant Boi continua apostant per portar les polítiques per a adolescents i joves a peu de carrer

07/19/2023

Sant Boi continua posant les persones adolescents i joves en el centre de les seves polítiques. Aquest mes de juliol s'ha posat en marxa 'Joventut esportiva, Societat activa', un nou projecte municipal que té com a objectiu animar nois i noies de la ciutat d'entre 12 i 18 anys a practicar esport d'una manera lúdica, potenciant alhora l'adquisició d'hàbits saludables i valors.

Com en altres ocasions, aquest projecte per a joves es du a terme a l'espai públic, als carrers i les places de la ciutat on moltes de les persones d'aquesta edat s'apleguen i es relacionen .

L'Ajuntament ha contractat dos professionals joves, especialistes en educació esportiva per dur a terme la iniciativa, que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Aquests professionals s'encarregaran de conèixer sobre el terreny les necessitats de les persones d'aquesta edat -especialment, joves en situació de vulnerabilitat, i organitzaran un calendari d'activitats físiques i esportives adequat a les seves preferències. Els escenaris seran l'espai públic i els equipaments municipals (per exemple, ara a l'estiu, la piscina).

El projecte sorgeix de la idea que l'esport i l'activitat física combaten el sedentarisme i promouen estils de vida més actius i saludables, són escoles de valors i estimulen el benestar emocional, les habilitats socials i el sentiment de comunitat. Per aquest motiu, es valora una via útil per prevenir factors de risc social i combatre l'abandonament escolar.

Els educadors esportius estan en contacte amb els centres educatius i els clubs esportius de la ciutat i es coordinen amb l' equip d'integradors socials que des de fa anys treballa a peu de carrer per donar respostes a les necessitats de joves i adolescents de Sant Boi.

La tasca d'aquest equip d'integradors ha donat com a fruit un ampli ventall de projectes nascuts de la iniciativa de joves de la ciutat, com ara els col·lectius Otakuboi, Futfem i Talent Boi o la posada en funcionament d'un parc de 'parkour'.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades