ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/05/2023 04:01:49 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El nou cartipàs alinea l'acció del govern municipal amb els objectius estratègics per transformar Sant Boi
El pla d'acció de l'Agenda Urbana Local serà el full de ruta del període de govern 2023-2027

06/30/2023

Sant Boi ja té definit l'organigrama amb la distribució de competències polítiques per a aquest mandat. El nou cartipàs alinea l'acció de govern amb els eixos de treball de l'Agenda Urbana de Sant Boi. És el full de ruta que donarà coherència a totes les polítiques municipals per transformar Sant Boi i fer avançar la ciutat en el camí dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Després del Ple celebrat el dimecres 28 de juny, el consistori i el govern municipal enfilen un nou mandat i inicien la seva actuació política.

El nou organigrama estableix que la Junta de govern estarà integrada per set representants: l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i sis tinents i tinentes d'Alcaldia: José Ángel Carcelén (primer tinent d'Alcaldia), Elisabet Latorre (segona), Juan Antonio Tamayo (tercer), Javi López (quart), Salut González (cinquena) i Álex Pérez (sisè).

En sintonia amb els objectius de l'Agenda Urbana de Sant Boi, el nou cartipàs defineix sis grans àrees d'actuació política. Els noms d'aquestes àrees són: Model de ciutat, Ciutat emergent, Igualtat i ciutat cohesionada, Ciutat sostenible i resilient, Ciutat segura i Aliances i govern intern.

La nova estructura dona un major pes a dos elements que seran prioritaris per al govern municipal: les polítiques de sostenibilitat i de millora de l'espai públic, per un costat, i el desenvolupament econòmic de la ciutat per generar oportunitats laborals, per un altre. Tots dos passen a comptar amb una àrea d'actuació política pròpia i a estar sota la responsabilitat directa d'una tinença d'Alcaldia.

Les principals responsabilitats i novetats associades a cadascuna de les àrees d'actuació política són les següents:

Model de ciutat

Aquesta àrea engloba les polítiques relatives al territori, l'urbanisme i les infraestructures, la mobilitat o la promoció d'habitatge públic. Treballarà, entre altres qüestions, per donar continuïtat al procés de transformació de Sant Boi, la millora de la qualitat urbana i la transició cap a un nou model de mobilitat.

Igualtat i ciutat cohesionada

Des d'aquest àmbit se seguirà abordant el compromís de situar les persones en el centre de l'acció municipal. Alguns dels seus objectius prioritaris seran fer de l'educació, la cultura i l'esport motors per a la cohesió social, facilitar l'accés a l'habitatge, garantir els drets socials i la igualtat d'oportunitats i de gènere i atendre les polítiques relacionades amb el cicle de vida de les persones. Per primer cop es destina una 'cartera' de forma exclusiva a l'adolescència, amb la finalitat de continuar desenvolupant el pla de xoc que atén les seves necessitats específiques.

Ciutat emergent

Té sota la seva responsabilitat les polítiques de promoció econòmica vinculades amb l'activitat comercial, l'emprenedoria i els polígons d'activitat econòmica, com també el foment de l'ocupació i la formació ocupacional. El seu objectiu principal és generar prosperitat i oportunitats de futur, per al municipi i per a la ciutadania. Com a novetat, s'hi sumen les competències d'Universitats i Formació Professional amb la voluntat d'enfortir les aliances amb els centres de coneixement i amb el teixit empresarial en sectors estratègics de l'economia local.

Ciutat sostenible i resilient

Engloba les responsabilitats vinculades amb la sostenibilitat urbana i la transició energètica, el medi ambient, l'entorn natural o la promoció de l'agricultura, a més de la salut pública i comunitària i el benestar animal. També amb el manteniment de l'espai públic i els elements verds del nucli urbà, la neteja o la recollida de residus.

Ciutat segura

Aquesta àrea d'actuació seguirà treballant per garantir la seguretat ciutadana a Sant Boi i per atendre les situacions de risc, alerta o emergència. Per a aquest mandat, s'hi integren les polítiques de prevenció i promoció de la convivència, el civisme i la mediació comunitària.

Aliances i govern intern

Té com a objectiu genèric enfortir l'eficàcia i l'eficiència interna dels serveis municipals. Treballarà per donar continuïtat a l'estat sanejat dels comptes municipals i per garantir la qualitat dels serveis i la modernització de la relació amb la ciutadania, en el camí cap a l'administració electrònica. Com a novetat s'hi incorpora la gestió dels equipaments i les dependències municipals per impulsar la seva digitalització i l'aplicació de tecnologies urbanes 'smart city'.

Alcaldia

Una altra novetat de l'organigrama polític municipal és la creació de la figura del regidor d'Alcaldia, que coordinarà l'acció de govern per garantir la cohesió de totes les polítiques i impulsar el desplegament de l'Agenda Urbana, els projectes estratègics de ciutat i la projecció exterior de Sant Boi. L'àmbit d'Alcaldia també encapçalarà les polítiques de participació ciutadana i de proximitat als barris i al teixit associatiu i les actuacions en matèria de transparència. Serà al càrrec del primer tinent d'Alcaldia.

El nou equip de govern està format per 18 regidors i regidores (16 del PSC i 2 de Sant Boi en Comú Podem) i reuneix una combinació d'experiència política i noves incorporacions. Cinc persones s'estrenen en les responsabilitats de govern: María Valencia, Emilio Morillas, Encarna Cazalla, Álex Pérez i Eva Cristina Serna.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades